2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jönnek a napelemes villanyautók

Gyakori jelenség, hogy a villanyautósok napelemeket szereltetnek fel házuk tetejére, így kocsijukat is megújuló energiaforrásból tudják feltölteni. A Hyundai és a Kia továbbgondolta a koncepciót: a gyártók bejelentették, hogy 2019-től  közösen fejlesztett napelemes üvegtetővel látják el autóikat.

Mint kiderült, a napelemes rendszer három generációban fog érkezni, melyek közül az első a hibridekre, a második a belső égésű motoros autókra, a harmadik pedig az akkumulátoros járművekre kerül fel, javítva az autók hatékonyságát. A gyártók elmondása szerint

egy átlagos nap során az időjárástól függően akár az akkumulátor 30-60 százalékát is feltöltheti a napelem.

A napenergiát hasznosító tető 2019-ben jelenik meg először a Hyundai autóin, a Kia pedig valamikor a későbbiekben fogja megkezdeni a technológia alkalmazását.

Napelemes üvegtetővel látja el autóit a Hyundai és a Kia Fotó: Kia

„Számítunk rá, hogy a jövőben számos különböző áramtermelő technológia megjelenik gépjárműveinkben. A napelemtető egyike ezen technológiáknak, ami azzal jár, hogy az autók többé nemcsak passzív energiafogyasztók, hanem aktívan termelni is fognak. Ez izgalmas fejlesztés, ami segíti az autótulajdonosokat energiafogyasztóból energiatermelővé válni” – mondta a Hyundai egyik igazgatója.

Neked ajánljuk
Jövőre érkezhet az első vezeték nélkül tölthető villanyautó Spenóttal zöldülhetnek tovább a villanyautók? 2020-ban eddig ezek a gyártók értékesítették a legtöbb villanyautót 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam