2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már gyártják a jövő energiatárolóját

A szilárdtest akkumulátorokat a jelenleg használatos Li-on verzióknál magasabb energiasűrűségük és nagyobb biztonságuk miatt a jövő energiatároló megoldásának tartja az autóipar. A technológiai áttörés már közel van: Kínában ugyanis elkezdték gyártani a különleges aksikat. 

Számos autógyártó, mint például a Toyota, a Hyundai, a Fisker és a BMW is komoly érdeklődést mutat a szilárdtest aksik iránt, és többször is hangoztatták, hogy az elkövetkezendő években érkező villanyautóikban már ilyen berendezés fogja az energiát tárolni – ám eddig még csak prototípusok sem születtek... 

Most viszont a kínai Tsinghua University fiatal kutatói által alapított Qing Tao Energy Development Co. startup azt állítja, hogy mintegy 144 millió dollár értékű befektetésének köszönhetően 0,1 GWh éves kapacitással elindította a szilárdtest akkuk termelését.

Komoly áttörést hozhat az új akkumulátor (illusztráció) Fotó: Autocar

A vállalat azt mondja, hogy 400 Wh/kg-os energiasűrűséget sikerült elérnie, amely nagyjából 30-60 százalékkal több, mint az új generációs Li-ionos aksik esetében.

Neked ajánljuk
Kína tudja, hogy a vasúté a jövő – Ezért létrehozták a jövő vasútját Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit Beválhat az emberi civilizáció végével kapcsolatos prognózis?
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam