2019. október 14., Helén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a repülő, amely képtelen lezuhanni

Mindenből egy kicsit. Ez lehetett az alapelv, amikor az Egan Airships nekiállt a Plimpnek, avagy a plummet proof blimpnek, amelynek a neve magyarra fordítva annyit jelent, hogy lezuhanásbiztos léghajó.

Igazából a régebbi léghajókkal sem az volt a baj, hogy lezuhantak, hanem hogy kigyulladtak, de ez a veszély a modern járműveknél már nem fenyeget.

A Plimp ettől függetlenül egy igencsak érdekes konstrukció: az Egan Airships fogta a hagyományos léghajók héliummal töltött tartályát, a repülőgépek vezérsíkját, valamint néhány gáz- és elektromos hibrid hajtású propellert, így egy olyan légi járművet kaptak, ami képes helyből fel- és leszállni, elbír akár tíz embert is, a végsebessége pedig eléri a 150 km/h-t.

Az eddigiekből és a léghajó maximum 2100 kilométeres hatótávjából elég nyilvánvaló, hogy a Plimp Model J nem a Boeingek és Airbusok konkurenciájának készült. A hadászati célú felhasználás mellett minden bizonnyal tehetősebb emberek szórakoztatására, illetve városnézésre fogják alkalmazni. A léghajó ára amúgy négymillió dollár, vagyis több mint egymilliárd forint lesz, amit négy év alatt kell kifizetniük a vásárlóknak.

Neked ajánljuk
A génszerkesztéssel szarvatlanított marhák átörökítik utódaikba a szarv hiányát Lamborghini, kipufogó nélkül Villanyrepülőt tesztel a NASA Közel 2000 új villanyautó került a magyar utakra az állami támogatásnak köszönhetően A csodavárás buktatóiról
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam