2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Audi rákapcsolt a villanyautó-gyártásra

A tervek szerint az elektromos Volkswagen ID 2019-ben kerül gyártásba, most azonban az is kiderült, hogy ezzel a modellel közös platformra épít az Audi egy kompakt járművet – így már biztos, hogy a négykarikás márka az e-tron SUV után egy kisebb autót is fejleszt. 

Andreas Mindt, az Audi tervezési vezetője szerint néhány hónapon belül várható az új koncepció bemutatása. A várakozásokkal ellentétben nem egy már meglévő Audi-modellre épül az új járgány, hanem a Volkswagen ID kompakttal osztozik majd közös alapokon.

Az új villanyautókhoz a Volkswagen-konszern az MEB-platformot használja, mely egy kifejezetten az akkucsomagok beépítésére tervezett moduláris padlólemezt foglal magában. Erre az alapra egész modellcsaládokat lehet felépíteni, a különböző méretű akkucsomagokkal ellátott autókat különböző ársávokban kínálhatják a konszern egyes gyártói. 

Az Audi alapja a Volkswagen ID lesz Fotó: Wikimedia

A hírek szerint egy visszafogott formatervű jármű lesz az új elektromos kompakt; az Audi felfogása szerint ugyanis egy elektromos autónak nem kell kirívó külsővel rendelkeznie.

A modelltől 600 kilométer körüli hatótávot várnak, mely a városi és elővárosi használatra bőven elegendő lenne. A 2020-as év elejére az e-tron SUV-val, a kompakt modellel és az e-tron GT szedán koncepciósorozattal az Audinak teljesen elektromos palettája lesz, 2025-re pedig 12 tisztán villanyos autót szeretnének kínálni.

Neked ajánljuk
Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: alapjarat.hu
Vissza
Hírfolyam