2019. július 22., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jövőre piacra lép a Toyota világelső etanol-elektromos hibridje

Az idén áprilisban prototípusként bemutatott etanolüzemű Prius piacéretté vált, egymilliárd brazil reálos (körülbelül 75,6 milliárd forint) beruházással a Toyota 2019-ben útjára indítja a világ első etanol-elektromos hibrid járművének forgalmazását és sorozatgyártását Brazíliában.

A Prius Hybrid FFV (flexi-fuelvehicle) kifejlesztésekor kettős cél lebegett az autógyár helyi leányvállalata, a Toyota doBrasil szeme előtt: egyrészt még népszerűbbé kívánták tenni a hibrid technológiát Brazíliában, másrészt tovább szerették volna csökkenteni a Toyota Prius eleve kedvező (európai kivitelében akár 83 g/km) CO2-kibocsátását.

Az elmúlt fél év során a Toyota Prius Hybrid FFV intenzív tesztprogramon esett át. Az új hibrid megbízhatósága, tartóssága és teljesítménye a szakemberek minden várakozását felülmúlta Fotó: autoszektor.hu

A dél-amerikai országban a világon az elsők között a hetvenes években indult útjára a megújuló forrásból származó alternatív üzemanyag kultúrája. A kormányzati és gazdasági támogatással megvalósított cukornádalapú etanolgyártás mára a világ első számú etanolexportőrévé és a második legnagyobb etanol-üzemanyaggyártójává tette a hatalmas országot, ahol a benzines újautó-eladásokból több mint ötven százalékkal részesednek a benzin-etanol kettős üzemű járművek.

Az etanol és a hibrid hajtás kombinálásával ténylegesen szénsemleges működésre képes járművet fejlesztett ki a japán vállalat.

A kormányzati és oktatási intézmények, valamint a brazil cukornádszövetség (UNICA) bevonásával megvalósult projekt a Toyota „Környezetvédelmi Kihívás 2050” programjának szerves részét képezi, és hozzájárul ahhoz, hogy a program célkitűzéseivel összhangban a Toyota globális CO2-kibocsátása 2050-re a 2010-es értékek egytizedére essen vissza.

Az új modell áráról és pontos technikai adatairól későbbre ígértek tájékoztatást.

Neked ajánljuk
Jóval több fát vágtak ki az amazonasi esőerdőben júniusban, mint tavaly ilyenkor Laborhús után itt a labortej Szárazságtűrő szőlőkkel a klímaváltozás ellen A madarak sincsenek biztonságban a műanyagtól Egyre fontosabb a környezetvédelem a légi utasok számára
Tovább a forrásra: autoszektor.hu
Vissza
Hírfolyam