2020. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csúnya baleset lett egy repülő autó tesztjéből

Bár felénk leginkább a szlovák Aeromobil ilyen próbálkozása ismert, Amerikában is van, aki szárnyas autót, azaz autó-repülő hibridet építget. A Detroit Flying Cars épp most törte össze a sajátját egy teszt alatt. Ez azonban nem szegte kedvüket, amint a megsérült cégtulajdonos felépül, folytatják a munkát.

A Detroit Flying Cars viszonylag új szereplője a repülő autók miniszegmensének. Ahogy pár kisebb műhely, ők is

látnak jövőt az egyszerre szárnyas, egyszerre kerekes, azaz repülőnek és közúton használható autónak is alkalmas járművekben.

Az ő fejlesztés alatt lévő termékük a WD-1. Ez tört rommá pénteken a michigani Willow Run reptéren. Az autóval épp földi teszteket végeztek, amikor nagy sebességnél váratlanul elemelkedett, majd visszazuhant. A járműben egyedül a cég tulajdonosa volt a baleset alatt, ő megsérült, de nincs életveszélyben. 

A WD-1 teljesen kitolt szárnyakkal 7,9 méter széles. A levegőben egy 101 lóerős motor hajtja. Ezzel legfeljebb 200 km/h-val képes menni, hatótávolsága pedig közel 650 kilométer. Ha földön van, egy 53 lóerős villanymotorral megy, ami teljes töltöttséggel 80 kilométerre tudja vinni.

Ez a mostani balesete amúgy két sikeres földi teszt után történt. Most szerették volna gyakorolni a repülés előtti mozzanatokat: terv szerint csak a jármű első két kereke hagyhatta volna el a talajt a teszten, aztán valahogy mégis repülni kezdett. A cégnél azt mondják, megvárják, míg felépül a tulajdonos, újraépítik a prototípust, és folytatják a munkát.

Neked ajánljuk
Horvátországban 2 perc alatt fogyott el a villanyautó-vásárlásra járó támogatás Dr. Farkas István Tamás és Éger Ákos: Mit változtassunk a koronavírus-járvány után a fenntarthatóság érdekében? Hazánk is részt vesz a fenntartható búzatermesztési programban Rangos díjat nyert a pitypangból készült kerékpár-gumiabroncs Egyetlen napijeggyel bejárhatjuk az egész Dunakanyart
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam