2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a 840 lóerős elektromos Mustang

Ez a különleges sportkocsi szinte minden fronton teljesen szembemegy a Mustang eredeti koncepciójával. A márkára jellemző emblematikus  dübörgést beépített hangszórókkal tervezik megoldani az elektromos meghajtású Aviar R67-ben.

Ha szóba kerül a Ford Mustang, akkor egy dübögő V8-as motorral szerelt, hátsókerék-hajtású amerikai izomautó villan át az agyunkon. Az alábbi képeken látható járgány viszont csak a vonalvezetését illetően hasonlít az 1967-es klasszikus Mustangra, hiszen

elektromos árammal működik, összkerékhajtású, és Oroszországban fejlesztik.

Az elektromos meghajtású Mustang, az Aviar R67 látványterve Fotók: @Aviar

Az Aviar R67 meghajtásáról 840 lóerős összteljesítményű villanymotorok gondoskodnak, melyek egy kereken 100 kWh kapacitású lítiumion akkumulátorból nyerik a működésükhöz szükséges energiát. Mivel ennek a hajtásláncának szinte semmi hangja nincs, a fejlesztők mesterséges módon hangszórók segítségével kívánják megoldani, hogy a bent ülőknek olyan érzésük legyen, mintha egy igazi Shelby GT500-ban foglalnának helyet.

A karbonszálas karosszériás különleges járgánynak mindössze 2,2 másodpercnyi időre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből indulva elérje a 100-as tempót, a gyorsulásnak pedig csak 250 km/h-nál szakad vége. Az állítható aktív futóművel, automatikusan mozgó hátsó szárnnyal, illetve 17 colos központi érintőkijelzővel szerelt Aviar R67 az ígéretek szerint mintegy 500 kilométert tehet meg egy feltöltéssel.

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mikor és milyen áron debütál majd a piacon. És azt sem, hogy a formatervhez mit szólnak a Fordnál.

Neked ajánljuk
1000 kilométeres hatótávval jöhet a Tesla elektromos kamionja Finom csipkékbe rendezett kábelkötegek hirdetik az újrahasznosításban rejlő lehetőséget Több száz skót háztartásban használhatnak zöldhidrogént Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam