2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új részletek a világ első elektromos hiperkocsijáról

Nagy dobásra készül a Pininfarina, az olasz tervezőiroda ugyanis saját autómárkát alkot. A 2020-ban érkező elektromos hiperjármű a Battista nevet kapta.

Az Automobili Pininfarina céget és az első autót Battista „Pinin” Farina, a híres tervezőiroda alapítója után nevezték el. Jelenleg unokája, Paolo Pininfarina vezeti a társaságot, és felügyeli a gyártást. Mint mondta, nem is lehetett kérdés, hogy a kocsit nagyapja után nevezik el. 

A Battista látványterve Fotó: Pininfarina

Az autó 1900 lóerős lesz, 2 másodperc alatt gyorsul 100-ra, végsebessége pedig eléri a 400 km/h-t. Egy töltéssel 480 kilométert tud majd megtenni. 

Az elektromos hiperkocsi ára 2 és 2,5 millió dollár között lesz. Összesen 150 darab készül majd, Amerikában, Európában és Ázsiában egyaránt 50-50-et értékesítenek belőle. 

A Battista jövő márciusban, a Genfi Autószalonon mutatkozik be hivatalosan, az első kocsik kiszállítása 2020-ra tehető.

Neked ajánljuk
Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt A Volkswagen villanyautói vezették az európai eladási listákat Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: gazdagisztan.blog.hu
Vissza
Hírfolyam