2021. március 9., Fanni, Franciska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új villanyautót 4 millióért – ez is elképzelhető 2019-ben

Idén jelenhet meg az utakon a kétüléses, tisztán elektromos Microlino, amely durván 4 millió forintnak megfelelő euróba kerül.

A legtöbb gyártó sorra hozza ki az új és a korábbinál nagyobb hatótávolságú villanyautóit, ám a legolcsóbbak egyelőre még 6-10 millió forintnak megfelelő árszintről indulnak. A következő időszakban bővül a paletta, ennek eredményeként olcsóbb villanyautók is piacra léphetnek.

A német autóklub, az ADAC 2019-ben megjelenő, villanyautókat bemutató listáján a Microlino 4 millió forintos árával a legolcsóbb modellnek számít Fotó: Csikós Zsolt/Totalcar

Ezek közé tartozik a Microlino, amely 2019-ben lesz kapható az európai piacon.

A kétüléses miniautót 12-13 ezer euróért (3,8-4,2 millió forintért) adják majd. 

A Totalcar korábban azt írta az autóról, hogy az egykori BMW Isettához hasonló Microlino 120 kilométeres hatótávot, 90 km/h-s végsebességet, kétszemélyes utasteret és 300 literes csomagtartót ígér. Pluszpénzért pedig 215 kilométer megtételére elegendő akkumulátorcsomagot kaphatnak a vevők.

A lap szerint még kérdéses, hogy a Microlino végül nyereséget hoz-e – elsősorban a Volkswagen nagyszabású villanyautós tervei miatt –, de legalább úton van arrafelé, hogy erre a kérdésre választ adjon.

Neked ajánljuk
Poliloop: egy magyar startup a világhírnév kapujában Teslások fél méterrel, pardon, egy méterrel a föld felett? Vízenergiával a tisztább autógyártásért Az elmúlt két évben több mint 3000 tonna szeméttől tisztult meg Debrecen Milyen hatással van a klímaváltozás a Balaton élővilágára?
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam