2019. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Parkolás és elektromos töltőpont keresése? Hamarosan ezzel sem lesz gondunk

A Hyundai és a Kia a napokban bemutatta új, vezeték nélküli elektromosautó-töltő rendszerét, valamint automatizált parkolószolgáltatását. A fejlesztésnek köszönhetően önállóan közlekednek az elektromos autók az indukciós töltők és a parkolóhelyek között.

Az új rendszer különlegessége, hogy miután okostelefonunkkal töltésre utasítottuk autónkat, az automatikusan megkeresi a legközelebbi szabad, vezeték nélküli töltőhelyet, majd miután feltöltődött, szintén teljesen magától odébb is parkol. Ezután, ha a vezető telefonján keresztül hívja, a kocsi magától érte megy.

A folyamat során a parkoló, a töltő, az autó és a vezető telefonja folyamatosan kommunikál egymással. A parkoló elküldi az autónak az üres parkoló- és töltőhelyek koordinátáit, a töltőrendszer pedig folyamatosan figyeli a töltöttség szintjét. 

A Hyundai és a Kia 4-es szintű önvezetésre képes modelljeik megjelenésével egy időben, már 2025 körül szeretné bevezetni az új töltő-parkoló rendszert, ugyanakkor első önvezető autóinak forgalmazását már 2021-ben elindítja. A teljesen önvezető autók bevezetésének céldátuma a két márkánál egységesen 2030.

Neked ajánljuk
Stílusos kínai villanyautó is bemutatkozott a Sanghaji Autószalonon Meghódíthatja a világot a sűrített levegővel hajtott járművek egri versenye A svédek akár menet közben is tölthetik a villanyautójukat A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát
Tovább a forrásra: holvezessek.hu
Vissza
Hírfolyam