2019. december 12., Gabriella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösségi médiából napelemes drónos internetszolgáltató?

Korábban már eljátszott a Facebook azzal a gondolattal, hogy napelemes drónokkal sugározzon akár ingyenes internetet az emberek számára. Most azonban olyan információk láttak napvilágot, amelyek szerint a közösségi médiaóriásnak konkrét tervei is vannak. 

A Netzpolitik.org által megszerzett iratok alapján a közkedvelt social media óriás már hónapok óta végez kísérleteket Ausztrália északi területén.

Mint kiderült, az internetkapcsolat sugárzásához az Airbus Zephyr napelemes drónját használják, amely képes egészen a sztratoszféráig, 20 ezer méter magasságba emelkedni, és onnan milliméteres hullámhosszú rádióhullámok segítségével tartja a kapcsolatot a felszínnel. A Facebook korábbi tervei szerint annak a 3,8 milliárd embernek kíván így internetkapcsolatot biztosítani (és potenciális kuncsaftjaivá tenni őket), akik még nem csatlakoztak a világhálóhoz.

A napelemes drón Fotó: Airbus

A Facebook régóta igyekszik közösségi hálózatból internetszolgáltatóvá avanzsálni. Miután tavaly, évek fejlesztései után, az Aquila elnevezésű drónprojekt az oldalvonalra került, a műholdas internetszolgáltatás lehetőségét kezdték vizsgálni. Eközben azonban az Airbusszal léptek kapcsolatba, és már az előző drónos próbálkozás lefújása előtt is terveztek teszteket, akkor még az európai légtérben.

Neked ajánljuk
A Tesla újragondolta az ablaktörlőket Nagyjából 10 év múlva érkezhetnek a zéróemissziós repülőgépek Ökológiai vetőmag munkacsoport alakult Magyarország áramtermelése 60 százalékban karbonsemleges Több mint félmillió fát ültettek Azerbajdzsánban
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam