Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösségi médiából napelemes drónos internetszolgáltató?

Korábban már eljátszott a Facebook azzal a gondolattal, hogy napelemes drónokkal sugározzon akár ingyenes internetet az emberek számára. Most azonban olyan információk láttak napvilágot, amelyek szerint a közösségi médiaóriásnak konkrét tervei is vannak. 

A Netzpolitik.org által megszerzett iratok alapján a közkedvelt social media óriás már hónapok óta végez kísérleteket Ausztrália északi területén.

Mint kiderült, az internetkapcsolat sugárzásához az Airbus Zephyr napelemes drónját használják, amely képes egészen a sztratoszféráig, 20 ezer méter magasságba emelkedni, és onnan milliméteres hullámhosszú rádióhullámok segítségével tartja a kapcsolatot a felszínnel. A Facebook korábbi tervei szerint annak a 3,8 milliárd embernek kíván így internetkapcsolatot biztosítani (és potenciális kuncsaftjaivá tenni őket), akik még nem csatlakoztak a világhálóhoz.

A napelemes drón Fotó: Airbus

A Facebook régóta igyekszik közösségi hálózatból internetszolgáltatóvá avanzsálni. Miután tavaly, évek fejlesztései után, az Aquila elnevezésű drónprojekt az oldalvonalra került, a műholdas internetszolgáltatás lehetőségét kezdték vizsgálni. Eközben azonban az Airbusszal léptek kapcsolatba, és már az előző drónos próbálkozás lefújása előtt is terveztek teszteket, akkor még az európai légtérben.

Neked ajánljuk
Az infektológus üzenete: „inkább tartok a lakosság körében kitörő pániktól” Feltalálták a napelemes „bőrt” Hidrogénmeghajtású kisteherautókat is gyártani fog a Mitsubishi Fuso Feltérképezték a német juhászkutya teljes genomját Legyen zöld a takarítás is!
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam