2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint 16 000 elektromosautó-töltő állomás van Németországban

Németországban aránylag még mindig kevesen vásárolnak elektromos meghajtású közúti járművet, pedig töltőhelyek már vannak, több mint 16 000 darab.

Fotó: Pixabay

A Német Energia- és Vízipari Szövetség (BDEW) adatai alapján az országban jelenleg (szemben a tavaly júliusi 13 500 darabbal) több mint 16 100 nyilvános vagy részben nyilvános elektromos töltőállomás működik, amelyek 12 százaléka gyorstöltőállomás, és amelyek több mint háromnegyedét az energiaszektor működteti. Stefan Kapferer, a BDEW vezetője kijelentette, hogy annak ellenére gyorsult fel az elektromos töltőállomások kiépítése, hogy az utakon még alig vannak elektromos autók, vagyis a rendszerek kiépítése és üzemeltetése még nem éri meg. Thüringiában, Hamburgban és Berlinben is csupán egymaroknyi elektromos gépkocsi jut egy-egy töltőállomásra. Mindenesetre az energiaügyi vállalatok ezekkel a fejlesztésekkel a jövőbe fektetnek be, és hozzájárulnak a közlekedés területén zajló változásokhoz.

Németországban 150 000 elektromos és hibrid meghajtású közúti jármű van bejelentve. A 2018. január és november között forgalomba állított 3,2 millió személyautónak az 1,6 százaléka volt elektromos meghajtású.

Kapferer úgy vélte, hogy az elektromos gépkocsiknak sokkal gyorsabban kellene elterjedniük, de továbbra is hiányoznak azok a modellek, amelyek árban és teljesítményben is versenyezni tudnának a hagyományos modellekkel. Pedig kereslet lenne, hiszen a szervezet felmérése alapján a megkérdezettek 29 százaléka tájékozódott már az elektromos járművekkel kapcsolatban, és 5 százalékuk tervezi is egy ilyen autó beszerzését. A leendő vásárlók számára az elsődleges szempont a töltőállomások száma és a rendszer megfelelő kiépítettsége. A közeljövőben elérhetővé teszik az elektromos töltőállomások számát szövetségi tartományok és városok szerint.

Neked ajánljuk
Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt A kétirányú töltés első nagyszabású kutatása városi körülmények között Imádják az elektromos autókat a magyarok Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam