2021. március 9., Fanni, Franciska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hó, hó, hó! A messzi északon tesztelik a BMW iNextet

A BMW legújabb reménységével kapcsolatban nem hajlandó kompromisszumot kötni. Az iNextet tökéletes villanyautóként akarja majd piacra dobni, s ezért mindent meg is tesz. Most például a vezetés élményének új dimenzióját az északi sarkkörön fejleszti tökélyre.

A BMW Group leendő technológiai zászlóshajója a bajor prémiumgyártó svédországi, az északi sarkkörtől mindössze 56 kilométerre délen elterülő tesztközpontjában kezdte meg átfogó tesztsorozatát, amelynek célja, hogy

extrém időjárási körülmények és páratlan útviszonyok közepette optimalizálja, felülvizsgálja és finomhangolja a modell hajtásláncát, futómű-technológiáit, illetve kerékfelfüggesztési megoldásait.

Téli bevetésen a BMW iNEXT Fotó: BMW

A gyártó közleményében azt írja, hogy a tisztán elektromos meghajtásával a BMW iNEXT kiváltképp hatékony stílusban elégíti ki a müncheni központú vállalatcsoport ügyfeleinek egyedi mobilitási igényeit, az automatizált járművezetés és az intelligens járműkapcsolatok terén kifejlesztett legkorszerűbb innovációk egyesítésével váltva valóra a vezetés élményének merőben új formáját.

Az extrém körülmények a kormánymű és a fékrendszer megmérettetésére is kiváló lehetőséget biztosítanak. Ahogyan a fékek lassító hatását, úgy a vitorlázó funkció esetében aktiválódó energia-visszatápláló folyamatot is tökéletesen az egyes vezetési szituációkhoz hangolhatják a mérnökök. 

A különleges villanyautó sorozatgyártása 2021-ben veszi kezdetét a BMW dingolfingi gyárában.

Neked ajánljuk
Győzött a Kia e-Niro Napelemes tetőt kapott a Hyundai villanyautója Olcsó, vagány és elektromos: itt a spanyolok villanyautója Poliloop: egy magyar startup a világhírnév kapujában Az elmúlt két évben több mint 3000 tonna szeméttől tisztult meg Debrecen
Tovább a forrásra: bmwgorup.com
Vissza
Hírfolyam