2019. július 21., Dániel, Daniella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Különleges villanyrepülőt épít a Rolls-Royce

Komoly áttörést hozhat az az elektromos meghajtású sport- és műrepülőgép, amelyen a Rolls-Royce dolgozik. A zéróemissziós légcsavaros járművet arra tervezik, hogy képes legyen túllépni az óránkénti 480 kilométer/órás sebességet.

Ha minden jól megy, a repülőgép már 2020-ban a levegőbe emelkedhet, és végrehajthatja a rekordkísérletet. Ez a mai elektromos motorok fejlettségével és teljesítményével már könnyedén elérhető, a kihívást az energiaellátás, tehát az akkumulátorok jelentik. Ezek a legtöbb esetben túl nagyok és nehezek, kapacitásuk pedig ehhez mérten kicsi.

A Rolls-Royce azt közölte, hogy 

sikerült kifejleszteniük egy olyan, hatezer cellából álló szerkezetet, amely elég könnyű, és a repülés közbeni hőmérséklet-változással szemben is ellenálló. 

Minden eddiginél erősebb elektromos repülőt épít a Rolls-Royce Fotó: Rolls-Royce

Mint kiderült, a gyártónak már csak az üzemelés közbeni hűtését kell megoldania. Az akkumulátor kapacitása is elég nagy: a London és Párizs közötti légvonalbeli távolságot közbenső leszállás nélkül teljesíti a repülő.

Neked ajánljuk
Zéró emisszió és maximális teljesítmény: debütált a napelemes autó Elektromos fagyis autóval gurul a Nissan a nyárba Zéró emissziót ígérnek az európai repterek A madarak sincsenek biztonságban a műanyagtól Egyre fontosabb a környezetvédelem a légi utasok számára
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam