2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jön a piac legolcsóbb villanyautója

Megfizethető és zseniális villanyjárgányt készül piacra dobni a Fiat. A Centoventi-tanulmányautó – amelynek neve a márka 120. születésnapjára utal – lehet a bizonyíték arra, hogy az olasz gyártó újra formába lendült.

A Fiat a Genfi Autószalonon mutatta be legújabb reménységét, a Centoventi-tanulmányt. A járgány tisztán elektromos hajtású, és sokak szerint a Panda 4. generációját tisztelhetjük benne.

A kisautó zsenialitása a páratlan variálhatóságban, a személyreszabhatóságban rejlik, ugyanis a tervezésénél a „kevesebb több” elvet alkalmazták. És ez még nem minden: 

a Fiat szerint a piac legolcsóbb villanyautója lesz,

de ennek az az ára, hogy csak egyféle színben készül majd, és az alapváltozatban olyan kis akkumulátor lesz, hogy a hatótáv éppen eléri a 100 kilométert.

Felárért akár három további, első ülések alá rejthető akkumulátort is vásárolhatnak majd a tulajdonosok, amivel a hatótáv már elérheti a tekintélyes 500 kilométert. A hajtásláncról semmit sem árultak el, csak annyit, hogy elektromos.

Az alapból egyszínű külsőt olykor redőzött felületű, könnyen cserélhető sárvédő- és tetőbetétekkel, lökhárítókkal, kerékburkolatokkal lehet majd egyedivé tenni.Választani lehet, hogy a tetőnyílásba nyitható ablak, elhúzható vászontető vagy tetőboksz kerüljön,

sőt, napelem is választható lesz, amely annyi energiát termel, hogy a légkondi mellett különböző kijelzőket is képes működtetni.

A gyári grafikák alapján akár kabrióvá is át lehet alakítani a kocsit. Fotó: Fiat

A Genfben kiállított négyszemélyes Centoventiben kivehető, lehajtható utasülés volt, de a végleges változatba még számos más, környezetbarát anyagból készített üléstípus lesz rendelhető a kanapé stílusútól a gyerekülésen át az asztallá hajtogatható munkaállomásig.

Neked ajánljuk
Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Porsche: 2030-ra az új autók több mint 80 százaléka elektromos lesz Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam