2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új villanyautón dolgozik a Renault

A Zoe sikere után várható volt, hogy a Renault hamarosan újabb sikermodellel szeretné elkápráztatni a villanyautók rajongóit. A francia márka programigazgatója pedig máris bejelentette, hogy a C-szegmensbe tervezik az új modellt. A jövőbeni reménység ráadásul a Volkswagen I.D. Hatch riválisa lehet. 

„Határozottan állíthatom, hogy jelen leszünk a C-szegmensben, ahol már egy nagyobb akkumulátorral szerelt modellre lesz szükségünk” – nyilatkozta Eric Feunteun, a Renault elektromos járművekért felelős programigazgatója.

Mint fogalmazott, a Renault-nak meg kell találnia a megfelelő időzítést, hogy biztosra vehesse, egy versenyképes modell van a kezeik között.

Renault Symbioz-tanulmány Fotó: Renault

„Ha az akkumulátorok mai árával hoznánk létre egy ilyen modellt, akkor rögtön a luxuskategóriában versengő társaink szintjén lennénk. Ha jelen szeretnél lenni a C-, D-, E-szegmensben – ahogyan a Tesla vagy épp a Jaguar –, fontos, hogy nagyobb akkumulátort használj, ez azonban nagyon drága autókat eredményezne.

Rendületlenül hiszek abban, a Renault DNS-ének része, hogy a technológiát megfizethető áron nyújtsa

úgy, mint a Zoe esetében, amely jelen pillanatban a legmegfizethetőbb elektromos autó a piacon” – magyarázta Feunteun. 

A vezető szerint az új modell érkezésére 2022 után kerülhet sor. 

Neked ajánljuk
Olyan kisautóra vágytál, amely parkoláskor még kisebb lesz? Rolls-Royce Spectre – Az elektromos luxusautó 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Tovább a forrásra: motor1.com
Vissza
Hírfolyam