2019. november 17., Gergő, Hortenzia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme a világ leghosszabb villanybusza

Bemutatkozott a BYD teljesen elektromos meghajtású K12A névre keresztelt autóbusza, amely a maga 27 méteres hosszával igazi világrekordernek számít. A hatalmas járgány egyszerre 250 utast képes szállítani.

A Magyarországon is gyártó BYD szerint a K12A nem csupán a világ leghosszabb tisztán villanyos busza, de egyben a legelső is, mely

a különböző terepviszonyoknak megfelelően képes két- és négykerék-meghajtás között váltani, csökkentve ezzel az üzemanyag-fogyasztást.

Íme a világ leghosszabb tisztán elektromos villanybusza Fotó: BYD

Az alumíniumötvözet karosszéria alatt a járműgyártó nagy sikerű elektromos hajtáslánc-technológiáját találjuk, amely maximálisan 70 km/h-s sebességre tudja felgyorsítani az autóbuszt, és 300 kilométeres hatótávot enged neki egyetlen töltéssel.

A járgány hamarosan szolgálatba is állhat Kolumbia TransMilenio BRT (Bus Rapid Transit) hálózatán, ahol saját sávban, a forgalmi dugót hátrahagyva szállíthatja az utasokat, összesen legfeljebb 250 főt.

Külön érdekesség, hogy a BYD minden egyes villanybusza 80 tonnányi szén-dioxidtól menti meg a légkört és rengeteg mérgező gáztól az emberek tüdejét.

Neked ajánljuk
A Mercedes megmutatta, hogy mennyi szén-dioxidba kerül egy EQC legyártása Így néz ki a jövő villanyautója Újabb napelemparkot adtak át Magyarországon Közel egymillió embert érintenek a dél-szudáni árvizek Debütált a világ leggyorsabb villanyautója
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam