2020. augusztus 5., Krisztina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jövőre jöhetnek az önvezető Tesla taxik

Ha minden jól megy, akkor már jövőre Tesla taxik lephetik el az utakat – ráadásul nem is akármilyenek! A márka ugyanis Robotaxi néven indítaná el fuvarozó szolgáltatását, melynek különlegessége, hogy a flotta csak önvezető járgányokból állna. 

A Tesla önvezető technológiája és az abba fektetett végtelen energia (és pénz) lassan beérni látszik. A Tesla ugyanis a napokban bemutatta a teljesen önvezető rendszerét az Autonomy Day keretein belül.

Elon Musk többször hangsúlyozta, hogy a vállalat egyik fő fókusza az önvezetésen van.

2020 második negyedévére már olyan rendszert szeretnének magukénak tudni, amely a sofőr figyelmét sem igényli a rendszer használata közben.

Ennek érdekében a Tesla már megkezdte a tárgyalásokat is a helyi hatóságokkal és a törvényalkotókkal.

A Tesla-vezér prezentációjában a Robotaxiról is beszélt. Az elnevezés olyan járművekből álló személyszállító flottát takar, melynek egységei önvezetők, és ebből adódóan nem szükséges emberi beavatkozás a szállítás során.

Elon Musk még kitért arra is, hogy egy applikáció segítségével bárki hozzá tudja majd adni a saját modelljét a Robotaxi-flottához. Így akkor is pénzt lehet majd keresni a Teslával, ha épp dolgozunk, vagy amikor nem használjuk az autónkat.

Várhatóan 2020 közepére már több mint egymillió Tesla lesz az utakon, melyek az FSD-rendszerrel lesznek felszerelve.

Neked ajánljuk
Közel a valódi önvezető autó? Közel a valódi önvezető autó? A Mercedes ígéretet tett arra, hogy felülmúlja a Teslát Üzemanyag­cellákkal működtetné a szerver­centrumait a Microsoft Kampány indult a tömeges élelmiszer-pazarlás csökkentésére
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam