2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A MOL Next-E töltői már Horvátországban is elérhetőek

Hivatalosan is átadták a MOL elektromos töltőállomásait Horvátországban, így idén nyáron zöld rendszámos villanyautók lephetik el a horvát tengerpart legnépszerűbb üdülőhelyeit. A MOL Csoporthoz tartozó Tifon üzemanyagtöltő állomásain elkezdték beüzemelni a Next-E projekt keretében Horvátországba tervezett villámtöltőket.

A cég az első négy elektromos autó töltőállomását a Zágrábot elkerülő autópályaszakasz négy pontján helyezték el, majd került egy-egy a Károlyváros (Karlovac) közelében fekvő Mrzljakihoz is, az autópálya két oldalán lévő két Tifon kútra. A hetedik most átadott töltő a tengerparttól alig 50 km-re lévő Ravna Gora közelébe került.

Fotó: villanyautosok.hu

Ez utóbbi helyre ugyan csak egy töltőt telepítettek, de a pihenő az autópálya mindkét oldaláról elérhető, így mind a tengerpartra, mind pedig a hazafelé tartókat képes kiszolgálni. Ez utóbbi két helyszín a legtöbb villanyautó számára mindkét irányból lehetővé teszi  a köztük található 800 méteres hegy biztonságos leküzdését.

Fotó: villanyautosok.hu

A DC töltők használatáért alkalmanként 74,9, míg az AC töltőkért 54,9 kunát kell fizetni. Előbbi jelenlegi árfolyamon ~3220, utóbbi pedig ~2360 forint, de fizetni majd csak május 16. után szükséges, mert addig a töltők tesztüzemben ingyen használhatók. 

„A gyorstöltők kiépítése az Európai Unió által az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközön keresztül társfinanszírozott NEXT-E projekt részét képezi, amelyben a Tifon a MOL-csoport tagjaként vesz részt.

Közép-Kelet-Európában a MOL-csoport rendelkezik az egyik legkiterjedtebb töltőállomás-hálózattal.

A három évvel ezelőtt elfogadott MOL 2030 stratégia pedig meghatározza a vállalat fő fejlődési irányát a következő időszakra” – mondta el Tóth-Fekete Róbert, a MOL csoport e-mobilitás vezetője.

A Tifon a turistaszezon kezdetéig további két helyszínen (Dobra közelében és Jasenicenél) összesen négy töltőt tervez beüzemelni, így nem csak a Zágráb Fiume (Rijeka) útvonalat, de a Zágráb Split szakaszt is átjárhatóvá szeretnék tenni a nyaralni érkező villanyautósok számára.

A töltőkről, az állomásokról, és azok használatáról bővebb információ erre a linkre kattintva érhető el.  

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam