2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zéróemissziós taxi a levegőben

A müncheni Lilium bemutatta ötszemélyes elektromos meghajtású repülő taxiját. A prototípus sikeresen vizsgázott az első tesztrepülésén – ha minden jól megy, akkor 2025-re már több országban is elérhető lesz a ma még futurisztikusnak tűnő szolgáltatás. 

A repülő taxi egy óra alatt, egyetlen töltéssel háromszáz kilométert lesz képes megtenni; az utasok pedig okostelefonjukon tudják majd a fuvart megrendelni.

Remo Gerber, a vállalat kereskedelmi igazgatója azt nyilatkozta, a taxit hétköznapi utasoknak tervezték, nem csak jómódú üzletembereknek.

A Lilium még nem leplezte le, mennyibe kerül majd a szolgáltatás, de annyit már elárult, hogy

hasonló lesz az árfekvés, mint a hagyományos taxik esetében.

„Egy újabb lépést tettünk afelé, hogy a városi légi közlekedést megvalósítsuk” – nyilatkozta a Lilium társalapítója és vezérigazgatója, Daniel Wiegand. Egy olyan világról álmodunk, amelyben bárki elrepülhet oda, ahová csak akar, és amikor csak akar – tette hozzá.

Az Uber egyébként a NASA-val társulva 2023-ra tervezi megvalósítani repülő taxis szolgáltatását, de a Boeing és a Rolls Royce is repülő autókon kísérletezik.

Neked ajánljuk
Nukleáris meghajtású hajópárost tervez egy norvég cég Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán Bringaponttal és napelemparkkal is zöldül a KÖKI A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam