2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Usain Bolt villanyjárgánya simán lerohanja a piacot

Bolt Nano néven bemutatták a legújabb városi villanyautót. A járgány neve nem véletlen: a gyártó mögött a futólegenda Usain Bolt áll. A kétüléses, tisztán elektromos kiskocsit kifejezetten 25 kilométernél rövidebb utakra tervezték.

2017-ben visszavonult a profi sporttól Usain Bolt, aki nyolc olimpiai és tizenegy világbajnoki címével 100 és 200 méteren máig tartja a világcsúcsot. Egy évvel később már elektromos rollereket megosztó mobilitási céget alapított, most pedig bemutatta a saját magáról elnevezett városi kisautót is. 

A kétüléses Bolt Nano kicsit olyan, mint a Renault Twizy, de ahhoz képest teljesen zárt a karosszériája, és cserélhető az akkumulátora. A járgányról annyit már tudni lehet, hogy 

25 kilométernél rövidebb városi utakra szánják, ahová már nem indulnánk gyalog vagy rollerrel, mert például csomagunk van, vagy rossz az idő.

Külön öröm, hogy a Nanóból négy is elfér egy hagyományos parkolóhelyen, és az első példányokat már 2020-ban birtokba lehet venni. Az ára 10 ezer dollár, azaz 2,9 millió forint körül lesz.

Neked ajánljuk
Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Elegancia és vadság: az Audi hibrid terepjáróval készül a Dakarra Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam