2019. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Peugeot minden modelljét felvillanyozza

Ha miden jól megy, akkor 2023-ra tisztán elektromos hajtáslánccal is elérhető lesz a Peugeot teljes személy- és haszonjármű-flottája. A haszonjárműveknél a legnagyobb modell, a Boxer kezdi a sort, amely a Birminghami Haszonjármű-kiállításon debütált.

A Boxer Electric mind a négy rendelkezésre álló karosszériahosszal (4963/5413/5998/6363 mm) megrendelhető lesz, az egyes változatok pedig kétféle lítiumion akkumulátorcsomaggal állnak rendelkezésre. A két rövidebb variáns 225 kilométert, a két hosszabbik 270 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel.

Az autók elektromos hajtásra történő átépítését a Peugeot partnere, a haszonjárművek villamosításában két évtizedes gyakorlattal rendelkező BD Auto végzi.

A vállalat ötéves vagy 150 ezer kilométeres garanciát vállal a teljes elektromos hajtásláncra, a kezeik alól kikerülő járművek általános európai típusbizonyítvánnyal rendelkeznek.

Az elektromos Peugeot Boxer Fotó: Peugeot

2023-ra a Peugeot személy- és haszonjármű-kínálatának minden tagja elérhető lesz nulla károsanyag-kibocsátású kivitelben is. Ennek a stratégiai fejlesztésnek a keretében a Boxer után további haszonjármű-típuscsaládjait is elektromos variánssal bővíti ki a Peugeot: 2020-ban a Peugeot Expert/Traveller páros lesz elérhető elektromos hajtással, majd egy évvel később bemutatkozik az új generációs Peugeot Partner Electric. Utóbbi régi ismerős a környezetbarát áruszállítás világában, hiszen elődei két évtizeden át voltak elérhetők Európa számos országában.

Neked ajánljuk
Megérkezett a technológia, amivel 10 perc alatt feltankolhatjuk a villanyautókat Így néz ki a jövő villanyautója A német kormány a gyártókkal is megállapodott az elektromos autózás támogatásáról Színpompás konfetti környezetkárosítás nélkül Még napokig nem tudják megfékezni a bozóttüzeket Ausztráliában
Tovább a forrásra: autopult.hu
Vissza
Hírfolyam