2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Debütált az elektromos Opel Corsa

A Corsa az Opel egyik legnépszerűbb modellje; 1982-es debütálása óta több mint 13,6 millió ilyen járgány hagyta el a gyárkaput. Most elérkezett az idő, hogy a környezettudatos sofőrök igényeit is kielégítse: a teljesen új hatodik generáció már tisztán elektromos. 

 Az új Corsa-e az elektromobilitás legjavát adja. 330 kilométeres hatótávjával tökéletesen alkalmas mindennapi használatra az ötajtós jármű.

50 kilowattórás akkumulátorát 30 perc alatt lehet gyorstöltéssel 80 százalékig feltölteni – háztartási konnektorról, faliszekrényről vagy gyorstöltővel.

A MyOpelApp alkalmazással bárhonnan ellenőrizhető a feltöltöttség, úgyhogy mindig optimalizálhatja a töltés idejét és költségét az ember.

A járgánynak számos előnye van, ilyen egyebek mellett a három menetmód is: a sofőr a Normál, az Eco és a Sport közül választhat. Az utóbbi megváltoztatja az autó reakcióit, és fokozza a menetdinamikát – a hatótáv mérsékelt csökkenésének árán. „Eco” menetfokozatban csak úgy falja a kilométereket a Corsa-e, észrevehető komfortcsökkenés nélkül jelentősen nő a megtehető út.

Az új Corsa-e hajtóműve nagyfokú vezetési élménnyel ötvözi az emissziómentes utazást. Teljesítménye 100 kW (136 LE), nyomatéka már álló helyzettől 260 newtonméter. Gyorsulása ugrós, dinamikája élénk. Nulláról 50 km/órára mindössze 2,8 másodperc alatt sprintel, a 100-as tempó eléréséhez 8,1 kell.

Az új Opel Corsa-e 2020 tavaszán kerül piacra. 

Neked ajánljuk
Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt A kétirányú töltés első nagyszabású kutatása városi körülmények között Imádják az elektromos autókat a magyarok Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: formula.hu
Vissza
Hírfolyam