2020. július 13., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos fagyis autóval gurul a Nissan a nyárba

A régi fagylaltárus furgonok rengeteg káros anyagot bocsátanak ki, ezért a Nissan a skót Mackie’sszel együttműködve elektromos fagyisautó-tanulmánnyal készült Anglia legnagyobb levegőszennyezés elleni kampányára, a tiszta levegő napjára (Clean Air Day), melyet idén június 20-án rendeztek meg. 

A legtöbb fagylaltárus furgon, különösen az idősebb modellek, dízelmotorral üzemel, amelynek folyamatosan működnie kell a hűtőberendezések üzemeltetéséhez. A dízelmotorok hatásfoka különösen rossz üresjáratban, így kritikusan magas károsanyag-kibocsátás – elsősorban korom – mellett üzemelnek, ezért egyes brit városok fontolgatják az ilyen járművek kitiltását.

Fotó: Nissan

A Nissan koncepciója egy lehetséges megoldást jelent a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére törekvő fagylaltgyártók és árusítók számára, és lényegesen kellemesebb, a füstmentes fagylaltozás élményét nyújtják a vásárlóknak.

A fagyis autó az e-NV200 kisteherautóra épül, amely a Nissan 100% elektromos járműve. A koncepció a nulla károsanyag-kibocsátású hajtásláncot ötvözi az akkumulátorok második életét jelentő napenergiás energiatároló technológiával.

A kisteherautó motorját a szokásos módon az autóba beépített 40 kWh-s akkumulátor látja el energiával, a fedélzeti berendezéseket, a fagylaltgépet, a fagyasztót és az italhűtőt is beleértve a nemrég bemutatott Nissan Energy ROAM táplálja, amely az ígéretek szerint még 2019-ben piacra kerül.

Fotó: Nissan
Neked ajánljuk
Bécs belvárosából kitiltják az autókat James Atkins: A keresztény-konzervatív Magyarország a Covid után Közel a valódi önvezető autó? A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam