2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos autókkal bővült a MOL Limo flottája

A MOL közösségi autómegosztó szolgáltatása 50 új elektromos autóval, mégpedig smart EQ fortwo és forfour (két- és négyajtós) autókkal bővítette a MOL Limo-flottát, így 450 autóból már 150 elektromos meghajtású.

Július közepétől elérhetőek a MOL Limo új, a korábbiaknál is kisebb és így hihetetlenül könnyen leparkolható elektromos autói. A közösségi autómegosztó flottája 20 smart EQ fortwo és 30 forfour modellel bővül. A kétajtós, kétszemélyes e-autók a Limo-flotta leggazdaságosabban használható tagjai: a rendszeres felhasználók percenként 59 forintért autózhatnak, míg az alkalmi felhasználók 69 forintos percdíjjal számolhatnak. A négyajtós változat percdíja megegyezik a VW up!-ok árával, tehát a havidíjas felhasználók 66, míg az alkalmi felhasználók 77 forintos percdíjért vehetik igénybe a szolgáltatást.

Fotó: mol.hu

„A MOL Limo flottájában az első perctől kezdve népszerűek az elektromos autók, a bővítés előfeltétele azonban a megfelelő infrastruktúra kialakítása volt. Jelenleg Budapesten 11 MOL töltőállomáson találhatók elektromos töltők, ami megteremtette annak a lehetőségét, hogy újabb 50 városi közlekedésben és nem utolsósorban parkolásban is kiváló elektromos modellel bővítsük a flottát” – fogalmazott Sáreczky Richárd, a MOL Limo ügyvezetője.

A MOL – összhangban a 2030-as stratégiájában kitűzött fenntarthatósági céljaival – még a Limo indulásakor vállalta, hogy folyamatosan növeli a flottában az elektromos autók arányát. Az 50 új elektromos Smart 50 darab benzinüzemű VW up! helyére érkezik, így a flotta továbbra is 450 autóból áll, amelyből már 150 elektromos meghajtású. Ezzel párhuzamosan zajlik az elektromos gyorstöltőhálózat bővítése is egész Budapesten. A vállalat hosszú távú tervei szerint Budapest közigazgatási határáig kiterjeszti a szolgáltatást, így még több ember számára válhat a MOL Limo elérhető közlekedési alternatívává.

Neked ajánljuk
Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ Amikor a pohár félig üres – A beígért bosszantó hibák a Honda e-ben A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam