2019. december 7., Ambrus
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan repülő villanyautóval közlekedhetnek a japánok

Repülő villanyautóval rukkolt elő a japán NEC Corp. A vállalat üzemében tartott bemutató során a négy propellerrel felszerelt drónszerű jármű 3 méteres magasságba emelkedett, majd nagyjából egypercnyi lebegés után visszaereszkedett a talajra. Videón mutatjuk a debütálás pillanatait.

A 3,9 méter hosszú, 1,3 méter magas és 3,7 méter széles, pilóta nélküli, 148 kilogrammos jármű a NEC Corp. által kifejlesztett szoftvert használja a repülésirányításhoz és a helymeghatározáshoz.

A vállalat azt tervezi, hogy annak a Cartivator nevű japán startupnak ajánlja fel a technológiát, amellyel tavaly írt alá megállapodást. A több mint 80 másik vállalat, köztük a Panasonic Corp. és a Toyota Motor Corp. támogatását élvező Cartivator 2023-tól akarja üzembe helyezni két férőhelyes repülő autóját, és 2026-ra már tömeggyártást tervez.

A japán kormány szívügyének tekinti a repülő autók fejlesztését,

és a helyi magánszektorral együttműködve igyekszik felvenni a versenyt az olyan globális riválisokkal, mint a Boeing Co., az Airbus S.A.S. és az amerikai Uber Technologies Inc.

A repülő autók a turizmus, a szabadidős tevékenységek, a teherszállítás terén és a katasztrófa sújtotta területeken zajló mentési munkálatokban egyaránt hasznosíthatók lennének, továbbá segíthetnének enyhíteni a közlekedési dugókat. A japán kormány  már a 2030-as években alkalmazná a különleges járgányokat a városi közlekedésben.

Neked ajánljuk
Ez aztán a meglepetés! Megérkezett az elektromos Ford Mustang Megérkezett a technológia, amivel 10 perc alatt feltankolhatjuk a villanyautókat Suikinkutsu – a csobogó víz dicsérete A befektetők kényszeríthetik klímavédelemre a vonakodó vállalatokat Felesleges göncök új köntösben
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam