2020. július 13., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Luxus, Lexus, zéró emisszió

Az autógyártók is felismerték, hogy mekkora potenciál van a zéróemissziós közlekedésben. A nagyobb márkák kínálatában már megjelentek a zöldautók. Két éven belül pedig a Lexus gyárából is kigurulhat a világ első hidrogénhajtású luxusautója. 

A Lexus már közúton teszteli az LS luxusszedán hidrogén üzemanyagcellás változatát. 

Mint kiderült, 

a hidrogénüzemű, zéró károsanyag-kibocsátású luxusautó a szedán közelgő modellfrissítésének keretében valósulhat meg.

A minden eddiginél tisztább üzemű modell 2021-ben kerülhet piacra  Fotó: Lexus

Miközben a Toyota a világon az elsők között fogott bele a hidrogén üzemanyagcella autóipari felhasználásának kutatásába és fejlesztésébe, a cégcsoport luxusmárkája, a Lexus viszonylag későn, 2015-ben mutatott először érdeklődést a technológia iránt. Ekkor viszont a lehető legmagasabb szinten lépett be az FCEV világába: az összkerékhajtású LF-FC tanulmányautó a másfél évvel később leleplezett, ötödik generációs LS luxusszedán előfutára volt. Már akkor sejteni lehetett, hogy az emissziómentes hajtásrendszer előbb vagy utóbb megvalósul.

Már közúton tesztelik a hamarosan debütáló Lexust Fotó: autoblog.hu

A piac első üzemanyagcellás luxuslimuzinjának ígérkező járgány pontos műszaki paraméterei egyelőre nem ismertek, ám annyi biztosra vehető, hogy az üzemanyagcella és a villanymotor teljesítménye egyaránt jóval nagyobb lesz, mint a 154 lóerős Toyota Mirai fedélzetén alkalmazott komponenseké.

Neked ajánljuk
Németország törvényt hozott a szénalapú energiatermelés leállításáról James Atkins: A keresztény-konzervatív Magyarország a Covid után Közel a valódi önvezető autó? A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Tovább a forrásra: autoblog.hu
Vissza
Hírfolyam