Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön szerint hol akarják gyártani a világ legolcsóbb villanyautóját?

Az autógyártók közti verseny egyre élesebb. Sorra debütálnak a „legek”: a leggyorsabb, a legnagyobb hatótávú, a legstílusosabb. Ha minden jól megy, hamarosan ismét rekordert köszönthetünk a villanyautók között – ezúttal a legolcsóbb címre pályázik az új reménység. 

Zetta City Module 1 az idei év végén kerülhet gyártásba Oroszországban.

A gyártó a járgány kis méretéhez méltó  7000 dolláros vételárat ígér.

Az alábbi videó egy 2017-ben készült korai prototípust mutat be: 

Mint kiderült, az autóból készülhet kettő- és négykerék-meghajtásos változat is. A 4 db kerékagymotor bizonyára dinamikusan mozgatja majd a járgányt. A motorok összteljesítménye 80 kW, és egyenként 200 Nm nyomaték leadására képesek.

Oroszországban készülhet a világ legolcsóbb villanyautója Fotó: Zetta

Az autóba 10 kWh kapacitású akkumulátort terveznek. Ez nagyon kicsinek tűnik a mai villanyautókhoz képest, azonban a kis tömeg és a közvetlenül hajtott kerekeknek köszönhető kisebb veszteség miatt a gyártó szerint nem elképzelhetetlen akár 200 km hatótávot elérni. Az alacsony árhoz nyilvánvalóan a kis akkumulátorméret is hozzájárul.

Neked ajánljuk
Ezzel a hordozható villámtöltővel egyszerre akár tíz villanyautót is fel lehet tölteni Okosabroncsot a villanyautókra? Sosem mértek még enyhébb telet Oroszországban Először keltek ki keafiókák Magyarországon Vízi egypercesek – Novellapályázat
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam