2020. október 1., Malvin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkezett a Hyundai napelemes autója

A Hyundai piacra dobta legújabb modelljét, a napelemekkel szerelt hibrid Sonatát. Ha a járgányt egy nap hat órán keresztül éri napsugárzás, akkor akár 60 százalékra is fel tud töltődni az akkumulátor, egy év alatt pedig 1300 kilométert is megtehetünk vele teljesen ingyen és emissziómentesen.  

A különleges járgány vonzerejét olyan újításokkal igyekszik növelni a gyártó, mint hogy már okostelefonnal is nyitható lesz a kocsi, az új motorvezérlés pedig hatékonyabb üzemanyag-felhasználást ígér a hibrid és a benzines változatnál egyaránt – kár, hogy tisztán elektromos verziót nem dobtak piacra.

A Hyundai egyébként nem az első autógyártó, amely napelemes tetővel rukkol elő, ez opcióként elérhető a Toyota Priushoz, emellett a luxusautók között is akad hasonló megoldás.

Magyarországon egyelőre nem lesz elérhető az új jármű, mert a Hyundai csak Dél-Koreában és Észak-Amerikában fogja forgalmazni. 

Neked ajánljuk
Videón a Mercedes csúcstechnológiás villanyautója Önjáró villanybuszalvázat fejleszt az Ikarus és az Óbudai Egyetem Meglepő dolog derült ki a Tesla Superchargereiről Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Tovább a forrásra: g7.hu
Vissza
Hírfolyam