2020. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkezett a Hyundai napelemes autója

A Hyundai piacra dobta legújabb modelljét, a napelemekkel szerelt hibrid Sonatát. Ha a járgányt egy nap hat órán keresztül éri napsugárzás, akkor akár 60 százalékra is fel tud töltődni az akkumulátor, egy év alatt pedig 1300 kilométert is megtehetünk vele teljesen ingyen és emissziómentesen.  

A különleges járgány vonzerejét olyan újításokkal igyekszik növelni a gyártó, mint hogy már okostelefonnal is nyitható lesz a kocsi, az új motorvezérlés pedig hatékonyabb üzemanyag-felhasználást ígér a hibrid és a benzines változatnál egyaránt – kár, hogy tisztán elektromos verziót nem dobtak piacra.

A Hyundai egyébként nem az első autógyártó, amely napelemes tetővel rukkol elő, ez opcióként elérhető a Toyota Priushoz, emellett a luxusautók között is akad hasonló megoldás.

Magyarországon egyelőre nem lesz elérhető az új jármű, mert a Hyundai csak Dél-Koreában és Észak-Amerikában fogja forgalmazni. 

Neked ajánljuk
Tisztán suhan a repülő napelemes csónak Bemutatkozott a Hyundai első elektromos minibusza Bepillantás a műhelybe Drámaian nőtt a fakitermelés az uniós országokban Adomány a szegedi Klinikai Központ dolgozóinak
Tovább a forrásra: g7.hu
Vissza
Hírfolyam