2019. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautó: jöhet az együtt töltött energia

A  Sono Motors egy olyan modellt készül piacra dobni, amely valóban összekötheti a zéróemissziós közlekedés híveit. A járgány különlegessége ugyanis, hogy tulajdonképpen bármikor „feltankolhat” egy másik, lemerülőben lévő villanyautót. 

A Sono Sion egy 4,29 méter hosszú, illetve 1,83 méter széles, 650 literes csomagtartójú praktikus elektromos autó, melynek külsejét 248 napcella borítja. Ezek segítségével naponta mintegy 34 kilométernyi hatótávolság nyerhető úgymond teljesen ingyen.

Gyorstöltéssel 30 perc alatt 80 százalékosra tölthető a 35 kWh kapacitású és 251 kilogramm tömegű vízhűtéses akkumulátor, amellyel a WLTP-szabvány szerint városi körülmények mellett akár 505 kilométerenként is elég lehet töltőre dugni az autót.

Jönnek az egymást töltő villanyautók Fotó: Sono Motors

Érdekesség, hogy a 25 500 eurós (8 millió forint) alapárú Sono Sion

nemcsak felvenni, hanem leadni is képes a töltést, vagyis a tulajdonosa bármikor kisegítheti a teljes lemerülés veszélyével fenyegetett villanyautós társait.

A sorozatgyártás várhatóan 2020 második felében kezdődik meg, és a tervek szerint évente mintegy 43 ezer Sono Sion láthatja meg a napvilágot Fotó: Sono Motors
Neked ajánljuk
Elektromos luxusroadsterrel készül a Karma Hamarosan repülő villanyautóval közlekedhetnek a japánok Parafa ház – az új építészeti innováció Grafikonok, melyek azt mutatják, hogy magasról teszünk a klímaváltozásra Naponta 27 ezer fát engedünk le a WC-ken – De akkor mi a megoldás?
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam