2019. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautó: jöhet az együtt töltött energia

A  Sono Motors egy olyan modellt készül piacra dobni, amely valóban összekötheti a zéróemissziós közlekedés híveit. A járgány különlegessége ugyanis, hogy tulajdonképpen bármikor „feltankolhat” egy másik, lemerülőben lévő villanyautót. 

A Sono Sion egy 4,29 méter hosszú, illetve 1,83 méter széles, 650 literes csomagtartójú praktikus elektromos autó, melynek külsejét 248 napcella borítja. Ezek segítségével naponta mintegy 34 kilométernyi hatótávolság nyerhető úgymond teljesen ingyen.

Gyorstöltéssel 30 perc alatt 80 százalékosra tölthető a 35 kWh kapacitású és 251 kilogramm tömegű vízhűtéses akkumulátor, amellyel a WLTP-szabvány szerint városi körülmények mellett akár 505 kilométerenként is elég lehet töltőre dugni az autót.

Jönnek az egymást töltő villanyautók Fotó: Sono Motors

Érdekesség, hogy a 25 500 eurós (8 millió forint) alapárú Sono Sion

nemcsak felvenni, hanem leadni is képes a töltést, vagyis a tulajdonosa bármikor kisegítheti a teljes lemerülés veszélyével fenyegetett villanyautós társait.

A sorozatgyártás várhatóan 2020 második felében kezdődik meg, és a tervek szerint évente mintegy 43 ezer Sono Sion láthatja meg a napvilágot Fotó: Sono Motors
Neked ajánljuk
Villanyrepülőt tesztel a NASA Lamborghini, kipufogó nélkül Az ipar fejlődése is segítheti a klímaváltozás elleni harcot? Apró lépésekkel segít zöldülni a dm 9000 háztartást lát el tiszta energiával a MOL napelemparkja
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam