2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos luxusroadsterrel készül a Karma

A villanyautó-specialistának számító Karma alig egy év alatt elkészítette legújabb modelljét, az SC1 Vision Concept tanulmányautót. A járgány nemcsak tisztán elektromos, de elképesztően intelligens is.

A jármű fejlett, mesterséges intelligenciát alkalmazó kezelőfelülete

képes megérteni a természetes beszédet, észleli a szemmozgást, retina alapján azonosítja az utasokat, és észleli, ha elálmosodva laposakat pislogunk a volánnál

– utóbbi esetben a vezérlés egyszerűen átveszi tőlünk a jármű irányítását.

Az SC1 a luxus granturismo ajtaján kopogtat Fotó: Karma

Az erre szolgáló autonóm rendszer 5G-s mobil adatkapcsolat segítségével kommunikál környezetével, ráadásul a navigációs rendszer alkalmas a kiterjesztettvalóság-alapú megjelenítésre.

Az akkumulátorok kapacitásáról és a villanymotorok teljesítményéről egyelőre semmit nem mondott a gyártó, de hamarosan vélhetően erre is fény derülhet. 

Neked ajánljuk
Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Elegancia és vadság: az Audi hibrid terepjáróval készül a Dakarra Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam