2019. november 18., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos luxusroadsterrel készül a Karma

A villanyautó-specialistának számító Karma alig egy év alatt elkészítette legújabb modelljét, az SC1 Vision Concept tanulmányautót. A járgány nemcsak tisztán elektromos, de elképesztően intelligens is.

A jármű fejlett, mesterséges intelligenciát alkalmazó kezelőfelülete

képes megérteni a természetes beszédet, észleli a szemmozgást, retina alapján azonosítja az utasokat, és észleli, ha elálmosodva laposakat pislogunk a volánnál

– utóbbi esetben a vezérlés egyszerűen átveszi tőlünk a jármű irányítását.

Az SC1 a luxus granturismo ajtaján kopogtat Fotó: Karma

Az erre szolgáló autonóm rendszer 5G-s mobil adatkapcsolat segítségével kommunikál környezetével, ráadásul a navigációs rendszer alkalmas a kiterjesztettvalóság-alapú megjelenítésre.

Az akkumulátorok kapacitásáról és a villanymotorok teljesítményéről egyelőre semmit nem mondott a gyártó, de hamarosan vélhetően erre is fény derülhet. 

Neked ajánljuk
Így néz ki a jövő villanyautója Tizedmásodperces különbség van a Tesla és a magyar egyetemisták villanyautója között A német kormány a gyártókkal is megállapodott az elektromos autózás támogatásáról Új élet meglévő daraboknak, hulladék nélküli szabás vagy éppen slow fashion? A kozmetikumok a felesleges csomagolás bajnokai
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam