Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokakat meglepett az Opel újdonsága

Az Opel a napokban leleplezte legújabb reménységét, a Corsa e-Rallyt. A különleges járgányban amellett, hogy tisztán elektromos, megvan minden, ami kell: bukókeret, állítható sportfutómű, és persze azok a biztonsági elemek, amelyeket az FIA szabályzata előír.

A Corsa e-Rally hajtáslánca azonos a Peugeot-csoport legtöbb villanyautójában alkalmazott rendszerrel: 136 lóerős motort és 50 kWh-s akkumulátort tartalmaz. Ez a szériaautóban 330 km-re elég a gyári adat szerint, ám ez átlagos közlekedésre, és nem padlógázas száguldozásra vonatkozik.

A tervek szerint ezzel a típussal márkakupát indítanak, egyelőre 15 fiatal versenyző számára, így a futamokat az autó képességeihez szabhatják. 

A Corsa e-Rally  Fotó: Opel

A járgány a kategóriájához képest nem lett túlárazva. A Totalcar úgy tudja, nagyjából 50 ezer euróért, azaz bő 16 millió forintért kínálják majd a versenykész autókat, az első márkakupát pedig már jövőre elindítják Németországban.

Neked ajánljuk
Okosabroncsot a villanyautókra? Ezzel a hordozható villámtöltővel egyszerre akár tíz villanyautót is fel lehet tölteni Sikerült áramot előállítani a levegő páratartalmából Nagyon nem mindegy, hogy hova telepítenek napelemet Tarol a Volkswagen e-Up!
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam