2020. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokakat meglepett az Opel újdonsága

Az Opel a napokban leleplezte legújabb reménységét, a Corsa e-Rallyt. A különleges járgányban amellett, hogy tisztán elektromos, megvan minden, ami kell: bukókeret, állítható sportfutómű, és persze azok a biztonsági elemek, amelyeket az FIA szabályzata előír.

A Corsa e-Rally hajtáslánca azonos a Peugeot-csoport legtöbb villanyautójában alkalmazott rendszerrel: 136 lóerős motort és 50 kWh-s akkumulátort tartalmaz. Ez a szériaautóban 330 km-re elég a gyári adat szerint, ám ez átlagos közlekedésre, és nem padlógázas száguldozásra vonatkozik.

A tervek szerint ezzel a típussal márkakupát indítanak, egyelőre 15 fiatal versenyző számára, így a futamokat az autó képességeihez szabhatják. 

A Corsa e-Rally  Fotó: Opel

A járgány a kategóriájához képest nem lett túlárazva. A Totalcar úgy tudja, nagyjából 50 ezer euróért, azaz bő 16 millió forintért kínálják majd a versenykész autókat, az első márkakupát pedig már jövőre elindítják Németországban.

Neked ajánljuk
Önjáró villanybuszalvázat fejleszt az Ikarus és az Óbudai Egyetem Hidrogénmeghajtású repülők tervét mutatta be az Airbus Meglepő dolog derült ki a Tesla Superchargereiről Dicséretes felelősségvállalás: a jelentős szennyezésforrásnak számító vállalat beszállt a takarításba Mohafalakkal a szálló por ellen
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam