2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát fejlesztések mobilitási területeken

A MOL az elmúlt időszakban számos tiszta és alternatív közlekedési módokat támogató terméket és szolgáltatást vezetett be, ezzel is megkönnyítve a multimodális, tiszta és fenntartható szállításra és közlekedésre való fokozatos áttérést. A MOL Limo elektromosautó-flottája tavaly például 119,99 tonna szén-dioxid-kibocsátás-csökkentést ért el.

2018-ban a MOL-csoport Budapesten útjára indította a MOL Limo közösségi autóbérlést, és a flotta már 450 bérelhető autóval működik.

Egy tanulmány szerint egyetlen újabb megosztott autóval akár 5-10 saját személygépkocsi is kiváltható.

Az év végén a teljes flotta 100 elektromos járművel működött. 2018-ban a Limo elektromos járműveinek teljes energiafogyasztása elérte a 200 000 kWh-t, ez 119,99 tonna szén-dioxid-kibocsátás-csökkentést jelent.

Fotó: facebook.com/mollimobudapest

Az elektromos töltőhálózat bővülésével párhuzamosan a MOL tervezi az elektromos járművek arányának növelését a már részben elektromos flottán belül, és 2020-ra már teljesen elektromos flottát kíván működtetni.

„A MOL-csoport szintén 2018-ban indította útjára a Plugee elektromos töltőhálózatot, az év végéig 30 Plugee elektromos töltőpontot telepítettünk a régión belül. A MOL-csoport azt tervezi, hogy a jövőben a MOL töltőállomás-hálózaton kívül, külső felek által üzemeltetett helyszíneken is telepít Plugee töltőpontokat. Emellett 2018-ban elkészült az első NEXT-E töltőpont. A NEXT-E projekt keretében 222 gyors és 30 ultragyors, több csatlakozási szabványt is támogató elektromos töltőpontból álló hálózat jön létre, mely segítségével hat kelet-közép-európai országon keresztül lehet hosszabb utakat megtenni belső égésű motor nélkül, teljesen elektromos meghajtású gépjárművel” – olvasható a Mol Group Éves Jelentésében.

2018 végéig a MOL-csoport 18 elektromos töltőpontot telepített a NEXT-E társfinanszírozásban. A NEXT-E program keretében létesített elektromos töltőpontok is Plugee töltőpontként fognak működni.

Az összes elektromos töltőpont 2018. évi összfogyasztása elérte a 328 164 kWh-t, ez összesen 196,89 tonna szén-dioxid-kibocsátás-csökkentést jelent.

Neked ajánljuk
Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Pozsonyból Nyitrára repült a szlovák repülő autó Nem csak fertőtlenítőszerrel segített a járvány idején a Mol Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: molgroup.info
Vissza
Hírfolyam