2020. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Törökországnak is lesz saját gyártású villanyautója

Ha minden jól megy, akkor már idén decemberben bemutathatják Törökország első, hazai gyártású, tisztán elektromos hajtású autójának prototípusát.

Mustafa Varank ipari miniszter szerint Törökország az egyetlen ország a régióban, amely képes egy ilyen autó megépítésére.

Ami eddig csak nagy autógyártóknak, valamint a Teslának és a Google-nek sikerült, az a Boszporuszon is valósággá válhat. Mindehhez azonban rengeteg akadály leküzdésére és elképesztő anyagi áldozatokra van szükség – írja a Handelsblatt

Amit eddig tudni lehet:

  • három modellt terveznek, amelyeket öt különböző kivitelben építenek meg: a török autómárkának lesz szedán, hatchback, kombi, roadster és SUV modellje is.
  • A járművek fejlesztésében öt török nagyvállalat vállalt oroszlánrészt, a beruházás értéke eléri a 3 milliárd dollárt.
  • A tömegtermelés 2022-ben kezdődhet.
Törökország is piacra dobhatja a saját villanyautóját  Fotó: Pixabay

Varank arról is beszélt, hogy a projekt csúszásban van, de igyekeznek felgyorsítani a folyamatot. A saját autó projektet 2017-ben jelentette be Recep Tayyip Erdogan, aki 2019-ben bemutatót, 2021-re pedig utcai autókat ígért.

Neked ajánljuk
Célegyenesben a Model Y gyártása? Itt az együléses elektromos robottaxi 1000 lóerővel és LeBron Jamesszel mutatkozott be az elektromos Hummer A legapróbb fogyasztók is nagy változásokat érhetnek el Összeomolhat a világ egyik legmagasabb aktív vulkánja (képgalériával)
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam