2020. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Törökországnak is lesz saját gyártású villanyautója

Ha minden jól megy, akkor már idén decemberben bemutathatják Törökország első, hazai gyártású, tisztán elektromos hajtású autójának prototípusát.

Mustafa Varank ipari miniszter szerint Törökország az egyetlen ország a régióban, amely képes egy ilyen autó megépítésére.

Ami eddig csak nagy autógyártóknak, valamint a Teslának és a Google-nek sikerült, az a Boszporuszon is valósággá válhat. Mindehhez azonban rengeteg akadály leküzdésére és elképesztő anyagi áldozatokra van szükség – írja a Handelsblatt

Amit eddig tudni lehet:

  • három modellt terveznek, amelyeket öt különböző kivitelben építenek meg: a török autómárkának lesz szedán, hatchback, kombi, roadster és SUV modellje is.
  • A járművek fejlesztésében öt török nagyvállalat vállalt oroszlánrészt, a beruházás értéke eléri a 3 milliárd dollárt.
  • A tömegtermelés 2022-ben kezdődhet.
Törökország is piacra dobhatja a saját villanyautóját  Fotó: Pixabay

Varank arról is beszélt, hogy a projekt csúszásban van, de igyekeznek felgyorsítani a folyamatot. A saját autó projektet 2017-ben jelentette be Recep Tayyip Erdogan, aki 2019-ben bemutatót, 2021-re pedig utcai autókat ígért.

Neked ajánljuk
Jól vizsgázott a Balaton töltőhálózata Videón a Mercedes csúcstechnológiás villanyautója Katasztrófákra készül a Nissan villanyautója Ösztöndíjprogram környezettudatos egyetemistáknak Pályázat autóbusztöltő berendezések gyártóinak és forgalmazóinak
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam