2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tesla-szív dobog az 1968-as Porschéban (videó)

Egyre nagyobb divattá válik elektromos hajtással „újjáéleszteni” az autóipar már-már elfeledett klasszikusait. Ez történt azzal az 1968-as Porsche 912-essel is, amely ma már Tesla-szívvel, emissziómentesen rója az utakat. 

David Bernardo és Michael Bream a rozsdásodó Porsche 912-est először teljesen felújították, majd megtervezték a hajtásláncot, amely főként Tesla alkatrészekből tevődik össze.

A „donor” egy Model S P85-ös volt, amelynek hajtásláncának szinte minden egyes elemét a Porsche örökölte, kivéve az akkumulátort. A Model S ugyanis majdnem kétszer annyit nyom a mérlegen, mint a stuttgarti klasszikus, így a 85 kWh-s csomag helyett egy 32 kWh-sat tettek a Porschéba, amelyet a megfelelő súlyelosztás érdekében két részre bontottak, és két különböző ponton helyeztek el.

A felvillanyozott 912-es 550 lóerős teljesítményt kínál, a tulajdonosok elmondása szerint körülbelül 225 kilométeres hatótáv mellett.

Íme a videó arról, hogyan repeszt a felvillanyozóan különleges járgány: 

Neked ajánljuk
Már készül az önvezető villanyautóknak szánt alagútrendszer Napelemek az autón Meglepő dolog derült ki a Tesla Superchargereiről Óvatosan a bambuszpoharakkal! 2000 nehéz helyzetbe került gyermek kapott segítséget
Tovább a forrásra: zoldautok.hu
Vissza
Hírfolyam