2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Néhány másodperc alatt is fel lehet majd tölteni a villanybuszokat

Az ABB és a King Long Group a jövőben közösen fejleszti a világ leggyorsabb villámtöltőjével támogatott elektromos buszokat Kína akkumulátoros buszokra alapozott tömegközlekedési piaca számára.

A villanybusz az ABB TOSA villámtöltő rendszerével lesz felszerelve, amely

az utascsere ideje alatt, 20 másodpercen belül feltölti a jármű akkumulátorát.

A megoldásnak köszönhetően a járművet újratöltési igénye miatt nem kell néhány óránként kivonni az utasforgalomból, nincs szükség pótlójárat beállítására, így biztosítható a flottaméret minimalizálása.

Az együttműködés keretében a King Long cég az e-busz tervezését és szerelését végzi, míg az ABB az út menti töltőállomásból, áramátviteli rendszerből és a fedélzeti akkumulátorból álló TOSA villámtöltő megoldást szállítja.

A villámtöltő megoldás esetében nincs szükség a költséges felsővezetékekre. A megoldás segítségével a tömegközlekedési vállalatok járműflottájukat kibocsátásmentes, csendes, költséghatékony és környezetbarát e-buszok üzembe helyezésével fejleszthetik tovább.

Egyébként Kína az e-buszok legnagyobb felvevőpiaca. A piaci szegmens dinamikus fejlődése főként annak a kormánypolitikának köszönhető, amely a városi légszennyezés csökkentése és az ország olajimporttól való függésének enyhítése érdekében kiemelt fontosságot tulajdonít a tömegközlekedési rendszer villamosításának.

Neked ajánljuk
Pécs lehet az első magyar város, ahol a közösségi közlekedést elektromos buszokkal oldják meg A génszerkesztéssel szarvatlanított marhák átörökítik utódaikba a szarv hiányát Lamborghini, kipufogó nélkül Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: autoblog.hu
Vissza
Hírfolyam