2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lamborghini, kipufogó nélkül

Ha minden jól megy, akkor néhány éven belül piacra dobják az elektromos Lamborghinit. A gyártó a járgányban egyszerre ötvözi majd a zéró emissziót, a stílust és a márkához méltó csúcsteljesítményt.

Az újdonságról Maurizio Reggiani, a kutatási és fejlesztési részleg vezetője beszélt az Autocar magazinnak. „Ha megnézzük a negyedik modell piacra dobásának tervezett időzítését, akkor

láthatjuk, hogy ez már egy megfelelő időpont lehet az első tisztán elektromos modellünk bemutatására”

– fogalmazott, majd hozzátette, hogy az elektromos Lambóhoz a Volkswagen-csoport PPE-platformját használják. Jelenleg a PPE-architektúra még csak a Taycan alatt kapott helyet, de később az Audi e-tron GT is ezt használja majd.

Jön a tisztán elektromos Lamborghini Fotó: Lamborhini

Reggiani elmondta, hogy a teljesítmény értelemszerűen fontos tényező lesz a 2+2-es modelljüknél is. „Gyors autót kell építenünk, de nem olyan értelemben gyorsat, mint mondjuk a szuper-sportautóink esetében. A negyedik modell ilyen értelemben egy kicsit eltér majd a meglévőktől.” 

A vezető szerint a piaci megjelenésig még várnunk kell legalább négy évet, azaz leghamarabb 2025-ben érkezhet meg az első tisztán elektromos Lamborghini.

Neked ajánljuk
Meglepetéssel indította az októbert a Nissan (videóval) Törökországnak is lesz saját gyártású villanyautója Szlovákiában is óriási összeggel támogatják a villanyautók elterjedését Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam