2020. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez aztán a meglepetés! Megérkezett az elektromos Ford Mustang

Ki gondolta volna, hogy egyszer eljön a nap, amikor a Ford Mustangot, az amerikai izomautók királyát nem egy dübörgő V8-as erőforrás, hanem hangtalan villanymotor hajtja? A lehetetlen pedig a napokban valóra vált: bemutatták ugyanis a legendás járgány tisztán elektromos változatát.

Elektromos hajtással és zöld rendszámmal nem meglepő módon nem kapható az amerikai gyártó hátsókerék-hajtású sportkupéja, ez azonban könnyen változhat, ugyanis az USA-ban megrendezett SEMA kiállításon leleplezték az első gyári villany-Mustangot:

Felvillanyozták a legendás autót Fotó: Ford

A keresztségben Mustang Lithium nevet kapott újdonság a Ford és a Webasto közös fejlesztése. Az ültetett futóműves, 20 colos kerekű és karbonszálas elemekkel könnyített különleges Mustang

900 lóerős teljesítményt, illetve 1356 Nm nyomatékot szabadít rá az aszfaltra.

Érdekesség, hogy a hagyományos váltót nem hagyták ki az elektromos Mustangból, a sofőr egy hatfokozatú Getrag kézi váltót kapcsolgathat. A Mustang Lithium egyelőre még csak egy prototípus, de bízunk benne, hogy hamarosan ezt is piacra dobják.

Forrás: TFLnow/Youtube
Neked ajánljuk
Megérkezett Luca, a hulladékból készült villanyautó Tesla, gyere ide! Villanyautóként térhet vissza a Hummer? Egy lehetséges válasz a klímaváltozásra: agroerdészet A klímaváltozás és az ember hatása a Kárpátok hegyi tavaira
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam