2019. december 7., Ambrus
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkezett a technológia, amivel 10 perc alatt feltankolhatjuk a villanyautókat

A világ útjain egyre több villanyautó van, ám az igazi áttöréshez a töltési technológia fejlődésére is szükség van. A tudomány szerencsére nem tétlenkedik: most egy olyan forradalmian új töltőt sikerült kifejleszteni, amellyel mindössze 10 perc alatt fel lehet tankolni az elektromos járműveket. 

Rengeteg érv szól az elektromos autók mellett, ám a felgyorsult világban az embereknek nincs annyi idejük, hogy órákat várjanak arra, hogy autójuk elérje a maximális töltöttségi szintet.

A Penn State University tudósai azonban nemrég kifejlesztettek egy új akkumulátor-technológiát, amely lehetővé

teszi az EV-k (electric vehicle) akkumulátorának 100 százalékos töltöttségét rendkívül rövid idő, mindössze pár perc alatt.

Akár 10 perc alatt is feltölthetők az elektromos autók Fotó: Freepik

„Bebizonyítottuk, hogy egy elektromos járművet igen is fel lehet tölteni 10 perc alatt annyira, hogy akár 300-400 kilométert is meg lehessen tenni vele” – mondta Chao-Yang Wang vegyészmérnök.

Neked ajánljuk
A dubaji rendőrségnél állhat szolgálatba a legújabb Tesla Így néz ki a jövő villanyautója 600 kilométeres hatótávval kecsegtet a BMW i4 Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje...
Tovább a forrásra: zoldautok.hu
Vissza
Hírfolyam