Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 9., Erhard
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkezett a technológia, amivel 10 perc alatt feltankolhatjuk a villanyautókat

A világ útjain egyre több villanyautó van, ám az igazi áttöréshez a töltési technológia fejlődésére is szükség van. A tudomány szerencsére nem tétlenkedik: most egy olyan forradalmian új töltőt sikerült kifejleszteni, amellyel mindössze 10 perc alatt fel lehet tankolni az elektromos járműveket. 

Rengeteg érv szól az elektromos autók mellett, ám a felgyorsult világban az embereknek nincs annyi idejük, hogy órákat várjanak arra, hogy autójuk elérje a maximális töltöttségi szintet.

A Penn State University tudósai azonban nemrég kifejlesztettek egy új akkumulátor-technológiát, amely lehetővé

teszi az EV-k (electric vehicle) akkumulátorának 100 százalékos töltöttségét rendkívül rövid idő, mindössze pár perc alatt.

Akár 10 perc alatt is feltölthetők az elektromos autók Fotó: Freepik

„Bebizonyítottuk, hogy egy elektromos járművet igen is fel lehet tölteni 10 perc alatt annyira, hogy akár 300-400 kilométert is meg lehessen tenni vele” – mondta Chao-Yang Wang vegyészmérnök.

Neked ajánljuk
Ezzel a hordozható villámtöltővel egyszerre akár tíz villanyautót is fel lehet tölteni A Hyundai villanyautója az utastér levegőjét is tisztíthatja Felvillanyozzák a 7-es BMW-t Kiszállítást vállal az időseknek az Árkád és egy sportakadémia Megmozdult Heves megye is
Tovább a forrásra: zoldautok.hu
Vissza
Hírfolyam