2020. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Mercedes megmutatta, hogy mennyi szén-dioxidba kerül egy EQC legyártása

Az elektromos autókkal kapcsolatban sokszor felmerül, hogy egy ilyen jármű legyártása mennyire szennyező. A Mercedes-Benz most pontot tett a sok találgatás végére, ugyanis most elárulta, hogy mennyi is az annyi az EQC esetében. 

A Mercedes komolyan elhatározta magát a karbonmentes gyártás és autóflotta bevezetése mellett 2039-re, így nem csoda, ha a mostani elektromos zászlóshajónak is teljesítenie kell majd ezen elvárásokat.

A kimutatásokat a német TÜV Süd certifikációkibocsátó is jóváhagyta, így az adatok jó eséllyel megfelelnek a valóságnak is. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy

az EQC az élettartama alatt kibocsátott szén-dioxid 51 százalékát a legyártása során bocsátja ki.

Távlati tervek a Mercedestől Fotó: Mercedes

A Mercedes-Benz EQC  saját tömege 2425 kg-ot jelent, ennek 39 százaléka acél és egyéb fémek. Ezeket az alkatrészeket a gyártó a következő évtizedben 40 százalékban újrahasznosított fémekből szeretné előállítani, továbbá a teljes gyártást már 2022-re karbonmentessé tenné leginkább szélerőművek segítségével. 

A használt akkumulátorok jelenléte és megsemmisítése megoldandó probléma lesz. Ezt négy alfeladatra bontja jelenleg a Mercedes-Benz stratégiája: újrafelhasználás, javítás, újragyártás és újrahasznosítás.

  • A Mercedes infógrafikáit itt lehet megtekinteni.
Neked ajánljuk
Spenóttal zöldülhetnek tovább a villanyautók? Jövőre érkezhet az első vezeték nélkül tölthető villanyautó A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját A Mikulás is a helyben előállított élelmiszerek híve (videóval) A Vöröskereszt is közreműködik a koronavírus-szűrésekben
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam