2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Debütált a világ leggyorsabb villanyautója

Egyre több olyan villanyautó debütál mostanság, amelyek cáfolják azt a mendemondát, miszerint csak fosszilis járgányokkal lehet többszázas tempóban repeszteni. Legutóbb a 400 km/h csúcstempóra képes Aspark Owl mutatta meg emissziómentes bájait. 

Az évekig tartó teszteket követően végre debütált a jó ideje beharangozott elektromos japán hiperautó, amiről megálmodói azt állítják, hogy nincs nála gyorsabb a világon. Nem csoda, hogy ilyen pozitívan nyilatkoznak róla, hiszen a 0–60 mérföldes sprintet (0–96 km/h) 1,69 szekundum alatt teljesíti – ez alapján a 0–100 is megvan 1,8 másodpercen belül.

A gyártó szerint 400 km/h csúcstempóra képes, magyarul bagoly névre (látványát tekintve okkal) keresztelt hiperautó

a 0–300 km/h-s hosszabb sprintet is mindösszesen 10,6 másodperc alatt teszi meg.

A bivalyerős elektromotorokat 64 kW-s akkupakk támogatja. Ez a telep normál körülmények között 450 kilométeres hatótávra elégséges (NEDC alapján). 

Az autó teljes magassága 99 centiméter, a karbonból előállított váz pedig mindössze 120 kg-ot nyom. 

Forrás: News18 Auto/Youtube

A gyártó egyelőre 50 darabos szériával számol, ezek mindegyike hozzávetőlegesen 3 millió eurós árcédulával rendelkezik majd. Az első példányok 2020 második negyedévében érkezhetnek meg a tulajdonosokhoz.

Neked ajánljuk
Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: autopult.hu
Vissza
Hírfolyam