2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb villanykamion jelenhet meg Európa útjain

A Nikola Motors és az Iveco szeptemberben már bejelentette, hogy együtt dolgoznak majd az európai piacra szánt alternatív meghajtású áruszállító járműveken. A projektnek máris meglett az eredménye: a napokban bemutatták a Nikola Tre tisztán elektromos kamiont.

A 8-as besorolású nyerges vontatót mindenféle műszaki adat nélkül már megmutatta a Nikola Amerikában, most viszont új információk láttak napvilágot arról, hogy hogyan tervezi tisztábbá tenni az európai teherszállítást az amerikai startup az olasz járműgyártóval társulva.

Mint kiderült, a Tre hajtásláncát a Nikola fejlesztette, az alap viszont az Ivecótól származik. Az akkumulátor modulárisan lesz felépítve,

melyben a legnagyobb elérhető kapacitás 720 kWh – ez nagyjából 400 kilométernyi hatótávot jelent.

Kivéve persze, ha tényleg létezik a vállalat csodaakkumulátora, mert akkor egészen más lenne a helyzet, addig viszont a nagyobb távolságokra az amerikai csapat továbbra is a hidrogénhajtást fogja erőltetni.

A Nikola Tre Fotó: Nikola

A Nikola Tre villanymotorja 480 kW teljesítmény folyamatos leadására képes 1800 Nm nyomaték mellett, a jármű kialakítását tekintve pedig két- és háromtengelyes változat is készül, 18 és 26 tonna közötti bruttó össztömeggel. A villanykamion tesztelése 2020 közepén indul, a tervek szerint 2021-ben már a vásárlóknál lehet a Tre.

Neked ajánljuk
Már készül az önvezető villanyautóknak szánt alagútrendszer Hidrogénmeghajtású repülők tervét mutatta be az Airbus Egyetlen töltéssel akár 500 kilométert is elmehetnek a DAF villanykamionjai ITM: újabb klímavédelmi finanszírozási lehetőségek a Nyugat-Balkánon Pályázat indul a családi házak napelemeire
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam