2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Világhírű zeneszerző komponálta az elektromos BMW hangját

A villanyautóknál komoly problémát jelent, hogy azok hangtalanul suhannak menet közben. Persze, a piac erre is keresi a megoldást – nemrégiben Hans Zimmer és Renzo Vitale zeneművészek közösen mutatták be azt a hangdizájnt, melyet a BMW Vision M NEXT tanulmányautóhoz komponáltak. Mutatjuk, hogyan sikerült!

2019 novemberében a BMW Group és a világ egyik legnépszerűbb zeneszerzője hivatalosan is bejelentette hosszú távú együttműködését: a BMW IconicSounds Electric márkanév égisze alatt Hans Zimmer a hálózatról tölthető jövőbeni BMW-modellek hangzásvilágát komponálja. 

„Egészen egyedülálló lehetőségünk nyílik arra, hogy különleges hangokkal káprázatos élménnyé varázsoljuk a hálózatról tölthető BMW-modellek vezetését.

Várakozással tekintek eme nagyszerű kihívás elé, hiszen számomra a BMW Vision M NEXT tanulmányautóhoz Renzo Vitale oldalán megkomponált hangdizájn létrehozása is inspiráló, vadonatúj élmény volt” – mondta Hans Zimmer.

Forrás: Business People/Youtube

A hálózatról tölthető gépkocsik egyre növekvő „zöld” hatótávolságával párhuzamosan azonban a vezetés élménye iránti vágy is növekszik, a bajor prémiumgyártó így a BMW IconicSounds Electric márkanév alatt megkomponált hangzásvilág segítségével váltja valóra a vezetés élményének merőben új formáját. A BMW IconicSounds Electric zeneszerzőjeként és kurátoraként Hans Zimmer a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW-modellek megannyi különböző hangzását álmodhatja meg. 

Forrás: BMW Group/Youtube
Neked ajánljuk
Villanyautót gyártana a Baidu Tíz óra alatt készülhet el a Volkswagen elektromos csúcsmodellje Olaszországban nagy sikere van a Fiat 500e-nek A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz
Tovább a forrásra: azutazo.hu
Vissza
Hírfolyam