2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Enyaq, a Škoda első elektromos SUV-ja

Hamarosan megérkezhet a Škoda első elektromos SUV-ja, amely az Enyaq nevet kapta. A villanyjárgány a Volkswagen-konszern MEB-platformjára épül majd, amelyet tavaly használtak először az ID.3 kompakt ferdehátúnál. 

A belső égésű motorokkal felszerelt járművek MQB-architektúrájához hasonlóan, a MEB végül számos modell alapjául szolgál a csoport márkáinak. A gyártó egyelőre nem sokat árul el az Enyaq SUV-ról,

valószínűleg a Vision iV-koncepció gyártásba kerülő változata lesz.

Škoda Vison iV Fotó: Škoda

Koncepcióként a Škoda elektromos, nagy teljesítményű járműve két elektromotorral rendelkezett, ezek együttes teljesítménye 225 kilowatt, vagyis 302 lóerő. Ehhez pedig 500 km-es hatótáv párosul, ez megfelel a WLTP-tanúsítványnak és mindössze fél óra alatt 80 százalékra töltődik az akkumulátor.

A Škoda egyébként 2022 végére 10 elektromos és hibrid „iV”-modellt akar forgalomba állítani. Ehhez a portfólióhoz csatlakozott nemrég az  Octavia iV és a Superb iV, valamint a Kodiaq iV-nek is érkeznie kell.

Neked ajánljuk
Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ Amikor a pohár félig üres – A beígért bosszantó hibák a Honda e-ben A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: alapjarat.hu
Vissza
Hírfolyam