2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy teljesítményű villanyautót ígér a Kia

A Kia hamarosan piacra dobhatja legújabb modelljét, amely a tisztán elektromos meghajtás mellett sok más meglepetést is ígér. A márka reménysége 2021-ben debütálhat. 

A design a Kia Imagine nevezetű koncepcióján fog alapulni, egy négyajtós C szegmensbeli autó lesz, valahol egy SUV és egy szedán között. Az új modell egyfajta személyes küldetése, hogy elmossa a határvonalat a különböző szegmensek között.

Technikai szempontból a Kia új elektromos platformjára épül, melyet minden valószínűséggel a Hyundai Motor Group több elektromos autójánál is felhasználnak majd. A projektben valószínűleg a Rimac is közreműködik, ez lehet az oka, hogy az autó csak 2021-ben érkezik.

A Kia marketingvezetője, Carlos Lahoz elmondta, hogy

ez az autó jelentős hatással lesz arra, hogy a fogyasztók miként is értékelik a Kia elektrifikációját.

„Sok A és B szegmenses villanyautó van, és sok high-end elektromos autó, de mi valami mást szeretnénk” – tette hozzá a szakember. 

A design a Kia Imagine nevezetű koncepcióján fog alapulni Fotó: Kia

A Kia egy nagy teljesítményű autót kínál, azonban a Tesla, a Mercedes és a többi, nagyobb gyár árai alatt. Mindeközben a várható hatótávolság ugyanúgy 500 km, és az új 800 voltos akkumulátorrendszernek köszönhetően a töltés jelentősen gyorsul, 20 százalékról 80-ra mindössze 20 perc alatt lehet majd feltölteni. 

Ha a Kiának valóban sikerül megalkotnia egy autót ilyen tulajdonságokkal megfizethető áron, az figyelemre méltó teljesítmény lesz. 

Neked ajánljuk
Spenóttal zöldülhetnek tovább a villanyautók? Jövőre érkezhet az első vezeték nélkül tölthető villanyautó A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Decemberben piacra dobhatják a világ egyik legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam