2021. május 16., Botond, Mózes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy teljesítményű villanyautót ígér a Kia

A Kia hamarosan piacra dobhatja legújabb modelljét, amely a tisztán elektromos meghajtás mellett sok más meglepetést is ígér. A márka reménysége 2021-ben debütálhat. 

A design a Kia Imagine nevezetű koncepcióján fog alapulni, egy négyajtós C szegmensbeli autó lesz, valahol egy SUV és egy szedán között. Az új modell egyfajta személyes küldetése, hogy elmossa a határvonalat a különböző szegmensek között.

Technikai szempontból a Kia új elektromos platformjára épül, melyet minden valószínűséggel a Hyundai Motor Group több elektromos autójánál is felhasználnak majd. A projektben valószínűleg a Rimac is közreműködik, ez lehet az oka, hogy az autó csak 2021-ben érkezik.

A Kia marketingvezetője, Carlos Lahoz elmondta, hogy

ez az autó jelentős hatással lesz arra, hogy a fogyasztók miként is értékelik a Kia elektrifikációját.

„Sok A és B szegmenses villanyautó van, és sok high-end elektromos autó, de mi valami mást szeretnénk” – tette hozzá a szakember. 

A design a Kia Imagine nevezetű koncepcióján fog alapulni Fotó: Kia

A Kia egy nagy teljesítményű autót kínál, azonban a Tesla, a Mercedes és a többi, nagyobb gyár árai alatt. Mindeközben a várható hatótávolság ugyanúgy 500 km, és az új 800 voltos akkumulátorrendszernek köszönhetően a töltés jelentősen gyorsul, 20 százalékról 80-ra mindössze 20 perc alatt lehet majd feltölteni. 

Ha a Kiának valóban sikerül megalkotnia egy autót ilyen tulajdonságokkal megfizethető áron, az figyelemre méltó teljesítmény lesz. 

Neked ajánljuk
Az invertert biztosan senki sem szereti forrón Az invertert biztosan senki sem szereti forrón Vízutánpótlás és elektromos hajtás – Tart a Zöld város program Debrecenben A zajos utcák zavarják a madárfiókák énektanulását és az immunrendszerük fejlődését Az Adidas is letette a voksát a gombabőr mellett
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam