2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két hidrogénes rendőrautó állt szolgálatba Berlinben

A zéróemissziós közlekedés egyre nagyobb teret nyer magának a világban. Berlin például már infrastrukturálisan is felkészült a hidrogénalapú közlekedésre. A főváros rendőrsége ezért is tudott szolgálatba állítani két Toyota Mirai üzemanyagcellás autót. 

Halk, biztonságos, dinamikus, egy feltöltéssel akár félezer kilométert is elmegy, és utána pár perc alatt ismét indulásra kész: a hidrogén üzemanyagcellás közlekedés úttörője, a Toyota Mirai hamarosan második generációjába lép, ám még a kifutó modellnek is megvan a létjogosultsága: jól jelzi ezt, hogy egyre több közületi felhasználó teszi le a voksát a jövő hajtástechnológiája mellett.

Az első generációs Toyota Mirai a világ  legnagyobb számban eladott hidrogén üzemanyagcellás autója.

Két darab nagy nyomású üzemanyagtartálya 5 kilogramm hidrogén tárolására alkalmas, amely több mint 500 kilométer megtételére elegendő.

A két üzemanyagcellás rendőrautó Fotó: emobilitaetblog.d

A 154 lóerős villanymotor áramellátásáról gondoskodó hidrogén üzemanyagcella 100 kilométeren 76 dekagramm hidrogént fogyaszt, működésének egyetlen mellékterméke pedig a vízpára.

Két évvel ezelőtt a londoni Metropolitan Police állított szolgálatba 11 hidrogén üzemanyagcellás autót; a zéróemissziójú flottát a tervek szerint további járművekkel bővítik majd. 

Neked ajánljuk
A műszálas ruhák szennyezik az Északi-sarkvidék vizét Különleges napelem növényi hulladékból Dánia mesterséges energiaszigetet épít Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: tesztauto.hu
Vissza
Hírfolyam