2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy sikere van a magyar villanyhajógyártónak

Mintegy 25 százalékkal növelte gyártókapacitását a hazai elektromos hajók piacát vezető Aqwia Kft., hogy meg tudjon felelni az e-hajók iránti rohamos keresletnövekedésnek. A balatonfűzfői gyár ráadásul jövőre is hasonló mértékű bővítést tervez. 

„Lendületben van a hazai hajópiac, és egyre dinamikusabban növekszik az igény az elektromos hajók iránt” – idézte Viszkei Mártont, a cég ügyvezetőjét a balaton.hu.

A fejlesztések eredményeként az idei évtől több beérkező rendelést tud a vállalat kiszolgálni, jelentősen rövidebb várakozási idő mellett.

„A kapacitásbővítés látványos, hiszen a raktárcsarnokok üzemi területté való átalakítása elkészült, és úgy szerveztük át a gyártási folyamatot, hogy a megszokott magas minőség biztosítása mellett gyorsabban készüljenek el a hajók” – mondta el Klausz Csaba, a Wia balatonfűzfői gyárának vezetője.

A Wia villanyhajója Fotó: Facebook/WIA Elektromos Yachtok

A Wia jelenleg négy modellcsaládot gyárt. A belépő kategóriás 230-ast, a már túrázásra is alkalmas 330-ast, a családi használatra ideális 365-öst és a luxuskategóriát képviselő 435-öst. A legnagyobb modell zárt felépítménnyel (Hard Top) is rendelhető. 

2020-ban egy új modellt is piacra dobnak, a 2019-es Balaton Boat Show alkalmával bemutatott 230 CC-t, amely teljesen a vevő igényeire szabott műszaki tartalommal, funkcionális és variálható fedélzeti kialakítással, de meglepően kedvező áron kerül forgalomba az év második felében. Az új típus akár vezetői engedély nélkül is használható lesz.

Neked ajánljuk
További intézkedésekre lesz szükség az uniós klímacélok teljesítéséhez Kék Bolygó Podcast: Tiszta víz Sorozatgyártásra kész az ultrarcuki elektromos minijármű Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
Tovább a forrásra: balaton.hu
Vissza
Hírfolyam