2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Alakváltó villanyautóval rukkolt elő a Renault

Az idei Genfi Autószalon elmaradása nem akadályozza meg az autógyártókat legújabb termékeik bemutatásában: a Renault például lerántotta a leplet legújabb reménységéről, az alakváltásra is képes Morphoz nevű koncepcióautójáról. 

A Morphoz aljában a Renault–Nissan–Mitsubishi-összefogás által fejlesztett elektromos CMF-EV padlólemez fekszik, amire a vállalat későbbi villanyautói is épülnek. Ezt olyannyira rugalmasra tervezték az autógyártók, hogy különböző méretű motorok és akkumulátorok elszállásolására is képes, valamint a járművek dimenzióival, karosszériaformájával, illetve az utastér és csomagtér méreteivel is szabadon tudnak játszadozni a fejlesztők.

A Morphoz is tanúsítja ezt a rugalmasságot:

a villanyautó alakváltó, a felhasználó igényeinek megfelelően képes változtatni méreteit.

A City verzió rövidebb és tengelyben szűkebb a városi vezethetőség érdekében, valamint egy 40 kWh-s akkumulátort hordoz, amivel a hatótáv 400 kilométerre rúg.

A 40 mm-rel hosszabb Travel-változattal a Renault gondolt a nagyobb távolságra utazó autósokra is, így egy további 50 kWh-s akkucsomaggal való kibővítés után akár 700 kilométert is meg tud tenni a Morphoz egy töltéssel.

Az átalakítás egy akkucserélő állomáson történik, ahol a City módban lévő Morphoz megnyúlik, az aksi automatikusan beépül, és így létrejön a nagyobb és erősebb Travel mód: 

Forrás: Renault UK/Youtube
Neked ajánljuk
Olyan kisautóra vágytál, amely parkoláskor még kisebb lesz? Rolls-Royce Spectre – Az elektromos luxusautó Az élelmiszerhulladék segíthet elhozni a fenntarthatóbb sebkötözők korát Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam