2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Saját akkugyárat nyitott a Volvo

A Volvo többször is hangoztatta már, hogy szerinte a jövő elektromos. A szavak mögött komoly tettek is vannak: a márka ugyanis üzembe helyezte új akkumulátor-összeszerelő gyártósorát a belga Gentben található üzemében. 

Tavaly a Volvo Car Group egy több milliárd dolláros szerződést kötött akkucellákra a kínai CATL és dél-koreai LG Chem vállalatokkal. Hakan Samuelson, a Volvo elnöke és vezérigazgatója akkor így kommentálta a hírt: „A Volvo Cars jövője elektromos, és elkötelezettek vagyunk a belső égésű motorokon átlépni. A mostani megállapodásunk a CATL és az LG Chem vállalatokkal együttműködve is mutatja, hogyan kívánjuk elérni ambiciózus elektromos célkitűzéseinket”.

Ekkor a Volvo saját összeszerelő gyártósorai már előkészítés alatt álltak a belgiumi gyárban. Az itt készült pakkok elsősorban a Volvo CMA (Compact Modular Architecture) padlólemezére épülő XC40 elektromos változatába kerülnek, mint ahogyan a Polestar 2 is ezen pakkokból meríti majd az erejét. De nem feledkezik meg a Volvo a LYNK & CO leányvállalatáról sem, az ezen érdekeltségi körbe tartozó autók is kaphatnak a mostani megállapodás értelmében készülő akkupakkokból.

Fotó: electrive.com

„Örülök, hogy alkalmazottainkkal megünnepelhetjük ezt a kivételes alkalmat.

Mivel a genti az első üzemünk, mely akkumulátorok összeszerelésére is alkalmas, így kulcsszerepe lesz az elektromos flottánk kiépítésében”

 – mondta az akkumulátor-összeszerelő gyár megnyitóján Geert Bruyneel.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor az amerikai Charleston városában található üzemet is átalakítják a közeljövőben. Emellett megerősítették, hogy a kínai Lugiao városában is elektromos autókat akarnak gyártani, és itt fog készülni a Polestar és a Lynk & Co modelljeihez a CMA-platform.

Neked ajánljuk
Autógyártás: 2030-ra várhatók az első teljesen klímasemleges modellek? Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Porsche: 2030-ra az új autók több mint 80 százaléka elektromos lesz Az amerikai kibocsátás visszaszorítását sürgetik uniós képviselők és üzleti vezetők Szent István városába ért a Zöld Busz Program
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam