Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezzel a hordozható villámtöltővel egyszerre akár tíz villanyautót is fel lehet tölteni

A  hálózattól független energiatároló berendezések egyik legnagyobb előnye, hogy pillanatok alatt letelepíthetők és bekapcsolhatók olyan helyszíneken is, ahol problémás lehet az áramellátás megoldása. Ilyen találmánnyal rukkolt elő a német ADS-TEC is. 

Több vállalat mutatta már be elképzeléseit a hálózattól független energiatároló berendezéssel biztosított elektromosautó-töltőről, köztük a Volkswagen is, melynek hordozható villámtöltői már működnek Wolfsburg utcáin.

Az akkumulátoros töltőoszlopokat egy (jobb esetben elektromos meghajtású) kamionnal gyorsan a helyszínre lehet szállítani, és elvinni a lemerülteket – hasonlóan gondolkodott a részben Bosch-tulajdonban álló német ADS-TEC is, mikor megalkotta a töltőállomását, azt leszámítva, hogy ebben az esetben a töltőállomás maga a kamion utánfutója.

Fotó: ads-tec.de

Az akkumulátoros vontatmány körülbelül 1,9 megawattórás kapacitással rendelkezik, melyből egyszerre 10 villanyautó tud töltődni, maximálisan 320 kW-tal.

Az összesen 3,2 MW teljesítményű berendezés az ADS TEC elmondása szerint a legerősebb hordozható elektromos villámtöltő-állomás. A rendszer 2019 végén már működésbe léphetett egy barcelonai versenypályán. 

Neked ajánljuk
Okosabroncsot a villanyautókra? Alakváltó villanyautóval rukkolt elő a Renault Sikerült áramot előállítani a levegő páratartalmából A MOL Plugee ingyenes villanyautó-töltéssel támogatja az egészségügyi dolgozókat Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Megfizethető és tiszta energia
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam